100%NL Magazine Loiza
Zie ook:
Delen

Loiza: ‘Een droom waarvan ik nooit dacht dat hij werkelijkheid zou worden’

Loiza Lamers was wereldwijd de eerste transgender die aan Next Top Model meedeed. Door te winnen maakte zij haar eigen droom om model te worden waar. Maar nog belangrijker is de boodschap die zij daarmee afgeeft. Namelijk dat als je iets wilt, je daar heel hard achteraan moet gaan.

‘Meedoen aan Holland’s Next Top Model was een droom waarvan ik nooit had gedacht dat hij werkelijkheid zou worden. Ik was altijd wat zwaarder door hormonen en omdat ik van lekker eten hou. Nadat ik mijn operatie had gehad, alles klopte en ik goed in mijn vel zat, werd ik door een fotograaf aangesproken op straat en toen dacht ik: wacht eens even. Als een fotograaf mij spot op straat, misschien is er dan toch wel iets.

Het was heel spannend, maar uiteindelijk dacht ik: ik doe het gewoon. Ik heb niks te verliezen. Met die instelling ging ik er in. Het feit dat ik uit meer dan 800 mensen gekozen werd voor de casting, was al winst. En toen bij de laatste 50… Zij kenden mijn verhaal niet en ik werd dus echt beoordeeld op mijn uiterlijk als vrouw, dat was bijzonder. Het uiteindelijke winnen heeft heel veel voor mij betekend.

Het was de kickstart van mijn carrière en heeft gemaakt dat ik veel bijzondere mensen heb leren kennen, mensen mag inspireren en nog dagelijks berichten krijg van mensen die mij een sterke vrouw vinden en door mijn verhaal bepaalde stappen of keuzes maken.’

Je leest het hele interview met Loiza Lamers in 100%NL Magazine!

Delen

Meer over Loiza Lamers

ZIEN: Loiza Lamers deelt smoorverliefde foto's met haar vriend Jelle
ZIEN: Loiza Lamers deelt smoorverliefde foto’s met haar vriend Jelle
VIDEO: Loiza Lamers knipt lange lokken af en gaat voor kort kapsel
VIDEO: Loiza Lamers knipt lange lokken af en gaat voor kort kapsel
Lees alle artikelen over Loiza Lamers