100%NL Magazine Mart Hoogkamer
Zie ook:
Delen

Mart Hoogkamer deelt heftig bericht: ‘Ben mijn grenzen overgegaan’

Mart moet het aankomende tijd iets rustiger aan gaan doen. Dit laat hij weten via zijn eigen Instagram. De zanger heeft 'werk om te leven, leef niet om te werken', naar eigen zeggen door elkaar gehaald.

Mart Hoogkamer

Het was dé meezing-hit van vorig jaar: ‘Ik ga zwemmen’. Nog steeds klinkt het feestnummer door heel het land keihard door de speakers als er ergens een feestje wordt gevierd.

De 25-jarige Mart geniet op dit moment met volle teugen van het succes van zijn zangcarrière. Een paar jaar geleden ging een video van een zingende Mart op het strand wereldwijd viral. Zijn cover van ‘Unchained Melody’ werd maar liefst meer dan 9 miljoen keer bekeken.

Te veel gewerkt

Mart zal het de aankomende tijd iets rustiger aan gaan doen en hij blijft op doktersadvies een tijdje thuis. Vandaag deelt hij er een heftig en emotioneel bericht over op Instagram. ‘Lieve mensen, ‘Werk om te leven, leef niet om te werken’, dit vertelde mijn moeder mij al van jongs af aan. Had ik maar naar haar geluisterd. De afgelopen tijd lijkt het er op dat ik mezelf voorbij ben gelopen in mijn zangcarrière, door mijn grote passie om mensen te raken en te inspireren. Optredens, nieuwe muziek, programma’s op TV kortom, ik kon er geen genoeg van krijgen. Zo leek het’, begint hij.

Grenzen overgegaan

‘Nu blijkt dat ik mijn grenzen ben overgegaan. Dat het me allemaal teveel lijkt te worden waardoor ik recentelijk ook al verschillende optredens heb moeten afzeggen. Maar zoals mijn zelfde lieve moeder al zei: “beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald”, moet ik het de komende periode dus even anders doen. De aankomende weken wil ik eerst tot rust komen en een nieuwe balans vinden tussen mijn passie muziek en mijn eigen energieniveau.’

‘Dus ik bouw daarmee bewust een tijdelijke werk- en mediapauze in. Het spijt me dat ik de fans teleur moet stellen evenals de organisatoren die mij geboekt hebben. Ik hoop op ieders begrip en kijk er naar uit om later dit jaar weer samen met al mijn fans een nieuwe fase in te gaan. Want inderdaad: “werk om te leven” wordt mijn nieuwe credo. Dank je mam, I love you. Mart.” Wat een treurig nieuws. Hopelijk gaat het snel beter met Mart. Let goed op jezelf!

Bron en Beeld: Instagram Mart Hoogkamer

Delen

Meer over Mart Hoogkamer

Mart Hoogkamer laat zich uit over babynieuws: 'In het begin even schrikken'
Mart Hoogkamer laat zich uit over babynieuws: ‘In het begin even schrikken’
WOW: Te gekke carrièreswitch voor Mart Hoogkamer
WOW: Te gekke carrièreswitch voor Mart Hoogkamer
Lees alle artikelen over Mart Hoogkamer