100%NL Magazine John en Daniëllle van 't Schip
Zie ook:
Delen

MOOI: John van ‘t Schip spreekt zich uit over vurige wens Daniëlle

Het grote besluit dat John deze week heeft genomen, heeft hij niet alleen genomen. Alles samen met zijn vrouw, Daniëlle. 'M'n vrouw heeft van boven d'r jawoord gegeven.'

Daniëlle van ‘t Schip

Willeke Alberti kreeg samen met haar eerste echtgenoot Joop Oonk in 1968 haar dochter Daniëlle. Daniëlle trouwde al vrij jong met Ajacied John van ’t Schip. Samen kregen ze twee kinderen en zij leefden een gelukkig bestaan. Haar gezin heeft dan ook op veel verschillende plekken gewoond, namelijk in Italië, Mexico en Twente.

Kwaadaardige tumoren

Vorig jaar april werden er twee kwaadaardige tumoren bij Daniëlle geconstateerd. Een harde klap voor Daniëlle en haar familie. Ondanks dat Daniëlle altijd vol positiviteit en hoop in het leven stond, heeft ze de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte niet kunnen winnen. Begin deze maand werd bekendgemaakt dat Daniëlle is overleden. Daniëlle werd maar 55 jaar en laat haar man en twee kinderen achter.

Ajax

Gisteren werd bekend dat John aan de slag gaat als trainer bij AFC Ajax. Het besluit om bij de club te gaan werken, heeft hij nog samen met Daniëlle genomen. Hij vertelt erover aan RTL Boulevard. ‘M’n vrouw heeft van boven d’r jawoord gegeven, dus dan is het alleen maar makkelijk’, begint hij. ‘Het tweede is dat ik dit heb doorgepraat met Daniëlle, voordat ze overleed. Haar vurige wens was dat ik weer wat bij Ajax ging doen. 1: omdat het mijn club is. 2: omdat het haar club is. Onze liefde is hier begonnen’, vertelt hij.

John was al eerder in gesprek met Ajax, maar na het ontslag van trainer Maurice Steijn, is hij gevraagd om trainer te worden. John werd gebeld toen hij samen met zijn kinderen in Athene zat. ‘Na de uitvaart van mijn vrouw.’ Ook dit had hij allemaal al van te voren met Daniëlle besproken. ‘Die zei toen: ‘Ook dat moet je doen.’ Vandaar dat de beslissing eigenlijk heel makkelijk is.’ Als Hans Kraay Jr. zegt dat hij heeft begrepen dat Daniëlle hem kritisch beoordeeld vanaf boven, antwoordt John met de mooie woorden: ‘Dat weet ik niet, maar ik weet wel dat ze bij me is.’ Heel mooi verwoord. Wij wensen John heel veel succes en weten zeker dat Daniëlle trots op hem is.

Bron en Beeld: RTL Boulevard.

Delen