BN'ers

Ali B: “Ik heb zelfs een keertje bestek gejat, samen met de koning”

Het nieuwe 100%NL Magazine ligt weer in de winkel met op de cover niemand minder dan Romy Monteiro en Ali B! De twee kennen elkaar natuurlijk van The Voice of Holland waar Ali jureerde en Romy de sterren van de hemel zong. In het interview vertellen ze onder andere aan ons hoe zij de ontmoeting met de koninklijke familie hebben ervaren. 

Romy: “Vorig jaar heb ik het kerstmuziekgala gepresenteerd en Máxima was aanwezig. Ik hou heel erg van het Koningshuis, dus ik had knikkende knietjes. Ze was super lief en ik ben forever trots, ik heb thuis een foto staan.”

Ali: “Ik werd in 2005 gevraagd op te treden en toen hebben ze mij overgevlogen met helikopters. Lijsten protocollen ontving ik van de RVD en ik zat ze aan te kijken: serieus, kijk met wie je praat. Hoe meer regels je me geeft, hoe meer ik ze ga breken, haha. Ik zei netjes tegen koningin Beatrix: ‘Hare Majesteit’. Op een gegeven moment deed ik twee vingers in de lucht en toen deed zij dat ook. Ik dacht: zij wil toch ook even normaal zijn en uit dat keurslijf. Dus ik sprong het podium af – net toen GeenStijl mij ‘knuffelmarokkaan’ had genoemd. Eigenlijk om aan te geven dat ik alleen maar werd geknuffeld omdat ik Marokkaan was, alsof ik niks kon.”

Romy: “Ik wist niet dat jij die term zo zag.”

Ali: “Het was eigenlijk heel negatief, dus ik dacht: ik pak jullie wel terug. Ik zei tegen koningin Beatrix: ‘U weet toch dat ik de knuffelmarokkaan ben’, en toen heb ik haar een knuffel gegeven. Dat was natuurlijk de zoetste wraak, ook naar GeenStijl toe.”

Romy: “Dat heb je zo goed gedaan! Ik wist niet eens dat ‘knuffel-marokkaan’ negatief bedoeld was.”

Ali: “Je moet het negatieve altijd omdraaien in iets positiefs. Later was ik bij de kroning en sindsdien ben ik een aantal keer in het paleis geweest. Ik heb zelfs een keertje bestek gejat, samen met de koning. Ik zei dat ik een goed verhaal nodig had voor vrienden en vroeg of ik niet wat zilverwerk mocht jatten. Toen keek hij om zich heen en gaf het onder de tafel door: ‘Stop maar in je zak’. Haha, dat zijn toch leuke dingetjes. Nog een leuke anekdote: laatst was ik met Máxima…”

Romy: “Ja hoor, jij wel. Just chillin...

Ali: “Het was op een gala, zat ze aan zo’n tafel met allemaal nette mensen. Die hele tafel probeert al uren een gesprek aan te gaan. Ik kwam aanlopen en toen zei ze: ‘Weet jij wie hier net was? De courgette!’ Ik moest zo hard lachen, zo had ik een jurk die Maan aan had namelijk eens genoemd. Ik kwam echt niet meer bij.”


Gewoon het leukste blad van Nederland