Nieuwe editie

De 11 fijnste stadsstrandjes!

Nederland kent inmiddels legio urban beaches, zodat je zelfs als stadsmens nooit lang hoeft te rijden om je badhanddoek uit te kunnen rollen. Een paar van de leukste stadsstranden van Nederland.

1. Alkmaar - Stadsstrand De Kade
Een fijne plek met een echt strandgevoel in het centrum van Alkmaar. Heerlijke streekproducten, beeldende kunst, akoestische optredens, een vuurkorf, bbq plek, zwoele cocktails, zelf getimmerde meubels en een fantastische ligging langs het Noord-Hollandskanaal. Het paviljoen en strand zijn het knusse decor voor nieuwe vriendschappen, ontspanning, gezelligheid, kleine optredens en live muziek. Genieten van de ondergaande zon, een hapje en een drankje. Niet ingewikkeld, maar gewoon lekker.
Noorderkade 1031

2. Amersfoort - Zandfoort aan de Eem
Zwemmen kun je hier niet, maar dit leuke paviljoen aan de rand van de Amersfoortse binnenstad heeft alles om je een fijn strandgevoel te geven: een leuk terras, ligstoelen, speeltoestellen voor de kids, bbq en uiteraard zand, dat ook ’s avonds op de bank nog heerlijk tussen je tenen schuurt. 
Eemlaan 100

3. Eindhoven - Plage du Lac
Het succes was vorig jaar zo groot dat het wel heel gek moet lopen als Plage du Lac dit jaar niet terugkeert op de parkeerplaats van het Oude Philipsterrein. Geen water, wel veertig kuub zand, een beachclub met zitjes, sfeervolle verlichting, heerlijk eten en loungemuziek. Meer van dat!
Oude Philipsterrein

4. Groningen - Open Lab Ebbinge
Het enige stadsstrand van Groningen maakt deel uit van een creatieve proeftuin aan de rand van het centrum met verder een tiental paviljoens, horecavoorzieningen, speelweide en manifestatieterrein. Dat is mooi, want aan hapjes en drankjes geen gebrek en je verveelt je nooit. Nu nog zon!
Haverkampsdrift

5. Haarlem - De Oerkap
In hartje Haarlem gaat het meer om lekker chillen, eten en drinken dan om zonnen – zwemmen in de Spaarne is geen optie. Maar de koperen ploert helpt wel om het stadse strandsfeertje er goed in te houden. Overdag krioelt het van de kinderen, ’s avonds is het publiek helemaal hipperdepip.
Harmenjansweg 95

6. Heerhugowaard - Strand van Luna
Het fijne van een nieuwbouwwijk is dat je het helemaal kunt inrichten in de geest van de tijd. En dus kreeg de wijk Stad van de Zon een meertje met een fraai park en zandstrand, waar je heerlijk kunt ontspannen. Of inspannen, want ook sporten doen ze in Heerhugowaard graag. En daarna lekker eten bij Skeef.
Strand van Luna

Nieuw!

7. Maastricht - Sint-Pietersberg
We hebben hem nog niet kunnen testen, maar de locatie van het fonkelnieuwe Maastrichtse strand is in ieder geval spectaculair. Je vindt het bassin in de groeve van de Sint-Pietersberg, aan de westkant van de Maas. Ben je er al geweest? Laat ons snel even weten hoe het was!
Sint-Pietersberg

8. Nijmegen - Waalstrand
Op een gloednieuw schiereiland in de Waal ligt een mooi multifunctioneel strand. Op warme dagen is het er bijna net zo druk met zonaanbieders als aan de Noordzeekust. Maar het is ook een plek waar steeds meer evenementen plaatsvinden, onder meer Festival Op ’t Eiland tijdens de Vierdaagse. 
Ossenwaardpad

9. Rotterdam  - Nieuwe Strand a/d Maas
In Rotterdam zijn ze zuinig op hun strand. De 10.000 vierkante meter zand aan de Nieuwe Maas wordt in het hoogseizoen dagelijks getrommeld en gewassen (echt waar!). Verder staat er een prachtig paviljoen, ’s morgens is er yoga, ’s middags mogen de kinderen los en in de late uurtjes is er live-muziek.
Plantagelaan

10. Utrecht - SOIA - Strand Oog In Al
Een bijzonder plekje in Utrecht: een strand aan het kanaal. Naast gezellige feestjes kun je hier altijd terecht voor lekkere broodjes, goede frieten, speciaalbieren en smaakvolle wijnen. De sfeer is relaxed, ook voor kinderen die zich kunnen uilteven in de omheinde speeltuin.
Kanaalweg 199

11. Tilburg - Waterjump
Sinds 2013 biedt het Schônste Straand van ‘t Laand haar bezoekers eten, drinken en vertier. Kom chillen in de strandtent die 17 jaar lang op het strand in Scheveningen stond. Genieten van wuivende, palmbomen, bruggetjes, een drankje bij de buitenbar en de bbq’s. Barbecueën doe je gewoon zelf, met je zelf meegenomen vlees, of je laat het verzorgen.
Twentestraat

 


Gewoon het leukste blad van Nederland