Nieuwe editie

Wij interviewden Ruben Nicolai en Lieke van Lexmond!

Dat er een klik is tussen Lieke van Lexmond en Ruben Nicolai is gelijk duidelijk als ze elkaar begroeten. Het plezier én wederzijds respect spat er vanaf. Hun grote overeenkomst; ze nemen zichzelf niet al te serieus en weten dat zij op het podium staan voor het publiek en niet andersom. En dat blijft een feest om naar te kijken! Aan de hand van bekende Nederlandse songteksten stelden wij de twee een aantal vragen.

Ik ben mezelf niet of al die jaren nooit geweest. Ik ben de gangmaker op het verkeerde feest. Ik ben mezelf niet of nooit geweest.
(Niet of nooit geweest – Acda & De Munnik)

Ruben: “Het is iets dat je in de gaten moet houden. Ik heb absoluut de neiging om mezelf te verliezen. Vooral vroeger kon ik heel erg meekleuren, omdat ik zo graag de ander wilde overtuigen dat ik geen stom mens ben. Ik heb laat geleerd dat iedereen, maar ook jijzelf, er veel meer aan heeft als je niet altijd maar meeloopt. Dan hebben mensen alleen maar meer respect en snappen ze ook meer van je.”

Lieke: “Iemand die mij heel dierbaar is, zei ooit: ‘Je bent leuk, je bent lief en je zit goed in elkaar. Dat hoef je echt niet iedere keer weer te laten zien aan iedereen.’ Het is een soort van tweede natuur om te willen dat mensen het goed hebben, dat zit ook in het vak. Je wilt entertainen, mensen een leuke dag bezorgen.”

Ruben: “Je bent als presentator een soort gastheer.”

Lieke: “Als je presenteert gaat het niet om jou, maar om de ander en het programma. Daar ben je ondergeschikt aan. Dat vind ik heel leuk, maar je moet ook leren dat je die knop uitzet en niet continu zo met anderen omgaat.”

Ruben: “Dit is de leukste eerste vraag ooit bij een interview! Daadwerkelijk een onderwerp om over door te praten...”

Koning Alcohol maakt het hele leven dol. Ook al betaal je ’s morgens wel wat tol maar nu gooien wij ons vol...
(Koning Alcohol – Marcelino Wunderlich)

Ruben: “Ik ga nog weleens los. Sommige mensen zijn ook té veel bezig met hun imago. Dat werken sociale media wel in de hand. In het echte leven mag je ongenuanceerd zijn, maar níet op de sociale media. Daar moet je een soort perfecte versie van jezelf zijn. Daarom is iedereen wel een keertje aan de beurt met een domme Tweet, of verkeerde reactie.”

Lieke: “Je doet natuurlijk al snel iets fout. Het nadeel is wel – om even terug te komen op het uitgaan en alcohol – dat iedereen altijd een telefoon bij zich heeft. Dus als je een keer rollend de kroeg uit komt, wordt dat vastgelegd.”

Ruben: “Losgaan betekent voor mij ook om met mijn twee kinderen er op uit te trekken en het superleuk te hebben met elkaar. Als mensen dán een foto willen maken grijp ik altijd wel in, want ik wil de kinderen daar tegen beschermen. Gelukkig hebben ze daar altijd begrip voor.”


Lees alles in de nieuwste editie van 100%NL Magazine!


Gewoon het leukste blad van Nederland