100%NL Magazine Eva
Zie ook:
Delen

OML-Eva geeft eerlijk antwoord op vraag over euthanasie

Eva is ongelooflijk dapper en sterk. In een vragenrondje behandeld zij onder andere het onderwerp euthanasie...

Eva

Één van de dappere kandidaten uit het laatste seizoen van Over Mijn Lijk is de goedlachse Eva Hermans-Kroot. Ze is nog maar 25 jaar oud, maar strijdt al jaren tegen de genadeloze ziekte longkanker. Een heftige en oneerlijke strijd, die door de makers van Over Mijn Lijk op een mooie maar tegelijkertijd pijnlijke wijze in beeld is gebracht.

Tijdens de afleveringen van Over Mijn Lijk bleef Eva positief en vrolijk. Vooral door dat laatste wordt Eva geliefd door heel Nederland. We kunnen alleen maar bewondering voor haar hebben hoe zij om gaat met zo’n heftige diagnose.

Euthanasie

Op Instagram is Eva dagelijks actief en zij houdt haar volgers op de hoogte van alles wat zij voelt en meemaakt. Gisteren deed zij na lange tijd weer eens een vragenrondje in haar Instagramstory en daar kwam de vraag ‘Zou je euthanasie overwegen? En zo ja, wanneer weet je dat het zover is?’ voorbij. Hier geeft Eva eerlijk antwoord op. Zij schrijft: ‘Ik heb al heel lang een euthanasie verklaring, maar voor mij is dat nog niet het moment. Ik denk dat ik dan nog meer pijn moet hebben en beperkter moet zijn. Je verlegt ook elke keer je grenzen. Daarbij denk ik dat palliatieve sedatie meer past.’ Wat heftig zeg. Hopelijk komt dit nog lang niet aan de orde…

100%NL Magazine Eva

Bron en Beeld: Instagram Eva Hermans-Kroot

Delen