100%NL Magazine Eva Over Mijn Lijk
Zie ook:
Delen

OML-Eva: ‘Dit is de moeilijkste keuze ooit waar ik op dit moment voor sta’

Eva is ongelooflijk sterk en zij geeft niet op, maar momenteel gaat het echt niet goed met haar. Zij legt het uit in een verdrietige post.

Eva

Één van de dappere kandidaten uit het laatste seizoen van Over Mijn Lijk is de goedlachse Eva Hermans-Kroot. Ze is nog maar 25 jaar oud, maar strijdt al jaren tegen de genadeloze ziekte longkanker. Een heftige en oneerlijke strijd, die door de makers van Over Mijn Lijk op een mooie maar tegelijkertijd pijnlijke wijze in beeld is gebracht.

Tijdens de afleveringen van Over Mijn Lijk bleef Eva positief en vrolijk. Vooral door dat laatste wordt Eva geliefd door heel Nederland. We kunnen alleen maar bewondering voor haar hebben hoe zij om gaat met zo’n heftige diagnose.

Moeilijkste keuze ooit

Dagelijks deelt Eva updates via Instagram en het afgelopen weekend deelde zij een hele heftige. Het gaat momenteel namelijk niet zo goed met deze strijder. ‘Dit is de moeilijkste keuze ooit waar ik op dit moment voor sta’, begint zij haar bericht.

‘Eigenlijk al heel de week zit ik er flink doorheen. Mijn vermoeidheid en bijwerkingen van deze kuur spelen mij echt parte. Daarom heb ik gister voor het eerst naar Matthijs en Mama uitgesproken dat ik er klaar mee ben. Maar mentaal echt nog wel wil. Deze kuur is mij gewoon echt te veel en ik lever steeds meer in en daar ben ik vooral klaar mee. Hoe wil ik straks anders nog chemo en bestraling krijgen in deze staat? Daarom heb ik samen met Matthijs en mama besproken om vandaag even met de arts te bellen wat mogelijk is. Want zo doorgaan is voor mij echt geen optie. Na een mailtje gisterenavond kreeg ik direct een mailtje terug dat hij mij zou bellen’, vertelt Eva. Verschrikkelijk om te lezen.

Hoe nu verder

Eva gaat verdrietig verder: ‘Vandaag belde de arts. En daar heb ik het ook tegen verteld. Hij begreep mij heel goed en baalt ervan dat het zo veel met mij doet. Omdat ik de keuze niet kon maken om te stoppen met de kuur maakte hij deze voor mij. Ik heb dus aanstaande vrijdag sowieso geen kuur. Ze gaan in plaats daarvan uitgebreid bloedonderzoek doen of er andere oorzaken zijn die mij deze extreme vermoeidheid geven. Dit bespreek ik als het goed is die dag met mn verpleegkundig consulent. Daarna word ik 10 mei weer gebeld door de arts om verder te bespreken hoe nu verder. Wel weer kuur? Ben ik al wat herstelt of gewoon starten met chemo. Of nu alleen maar kijken naar levenskwaliteit.’

‘Het voelt voor mij als opgeven en falen maar mijn arts zei dat ik dat uit mn hoofd moet zetten. Veel andere mensen hadden niet eens zoveel verschillende behandelingen gekund. Ik ben heel trots op mijzelf maar dit is ook de moeilijkste keuze die ik ooit heb uitgesproken. Ik ben wel heel blij dat ik bij de arts terecht kan en dat hij mij wel helpt bij deze keuze.’ Eva is ongelooflijk sterk en heel Nederland vindt haar een strijder. Wij wensen haar heel veel kracht.

Bron en Beeld: Instagram Eva Hermans-Kroot

Delen