100pmagazine_rachelhazes
Zie ook:
Delen

Rachel Hazes openhartig over donkere periode in haar leven: ‘afscheidsbrief geschreven’

Het jaar 2017 was op zijn zachtst gezegd geen makkelijk jaar voor Rachel Hazes (52). Rachel ging in die periode door een heel diep dal. In een interview met de 'Nieuw Revu' praat ze openhartig over deze donkere periode in haar leven.

Worstel jij met zelfmoordgedachten, of denk jij aan zelfdoding? Neem dan gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0800-113 of chat op 113.nl. Deze zijn zeven dagen per week en 24 uur per dag beschikbaar.

Donkere periode

Rachel had het in die periode zó zwaar, dat ze overwoog om een einde aan haar leven te maken.

Haar zogenoemde emmertje zat op dat moment vol, met ‘heel veel verdriet’. In die tijd had Rachel ook een moeizame relatie met haar zoon André, waar ze ‘wel echt kapot aan ging’.

Poging tot zelfdoding

Ze deed zelfs een poging tot zelfdoding. Rachel vertelt in het interview: ‘Ik heb het helemaal gepland. Een afscheidsbrief geschreven.’ Deze poging mislukte. Hierover zegt Rachel: ‘ik denk dat Dré dacht: wegblijven, ik wil jou helemaal nog niet boven hebben.’

‘Kleine dingen waarderen’

Gelukkig heeft Rachel inmiddels hulp gezocht en krabbelt ze langzamerhand weer op. ‘Na mijn ziekte ben ik heel erg de kleine dingen gaan waarderen: een vogeltje dat fluit, het zonnetje dat schijnt. Natuurlijk, vroeger was het allemaal aanzien met een mooie klok om je pols en een mooie tas. Ik zal je vertellen: het interesseert me helemaal niks meer.’

Rachel en Klaas Otto

Twee weken geleden leek Rachel weer helemaal gelukkig in de liefde te zijn. Zij postte toen een liefdevolle foto met Klaas Otto. Helaas bleek het van korte duur, want de relatie is inmiddels alweer over.

 

Bron: Nieuwe Revu & RTL Boulevard | Beeld: Instagram Rachel Hazes.

Delen

Meer over Rachel Hazes

Rachel Hazes in diepe rouw: 'Ik wist niet dat ik nog zoveel tranen had'
Rachel Hazes in diepe rouw: ‘Ik wist niet dat ik nog zoveel tranen had’
FOTO'S: Rachel Hazes verrast door familieleden in Spanje
FOTO’S: Rachel Hazes verrast door familieleden in Spanje
Lees alle artikelen over Rachel Hazes