100%NL Magazine strandwandeling

Wetenschap: een strandwandeling heeft gigantisch veel gezondheidsvoordelen!

Houd jij ook van een stevige wandeling en doe je dat het liefst over het strand? Dan ben jij heel gezond bezig! Naast dat een strandwandeling namelijk heel goed is voor je gezondheid, blijkt het inademen van zeelucht nog gezonder! En dat zit zo.

Onderzoekers van de Universiteit Gent en het Vlaams Instituut voor de Zee ontdekten dat zeelucht heel goed is voor je gezondheid. Het heeft zelfs gunstig voor mensen met longkanker en een hoog cholesterol gehalte. Als je dicht bij de golven loopt, kan het zijn dat je zeespray inademt: zeewater dat door golfslag wordt verneveld. In de zeespray zitten namelijk algen en bacteriën die, als je deze inademt, opgenomen worden door je lichaam.

De zeelucht zou het gen dat verantwoordelijk is voor de vorming van longkankercellen remmen en ook zorgt het ervoor dat het cholesterolgehalte afneemt.

“Nieuwe potentiële kankertherapieën en de laatste generatie cholesterolremmers werken in op ditzelfde gen. Nu we weten dat ook zeelucht de werking van dit gen afremt, kunnen we verwachten dat zeelucht een gelijkwaardig positief effect kan hebben op de gezondheid” vertelt onderzoeker Jana Asselman.

Dat betekent dus dat we nóg vaker van een heerlijke wandeling op het strand moeten genieten! Het is ten slotte goede voor de gezondheid. 😉

Bron: RTL Nieuws | Beeld: iStock