100%NL Magazine Virgil van Dijk

Om déze reden speelt Virgil van Dijk met zijn voornaam op de rug

Waar de meeste voetballers met hun achternaam op de rug voetballen, heeft Virgil van Dijk zijn voornaam op zijn t-shirt. Hier heeft hij zijn redenen voor.

Virgil van Dijk

Op 8 juli 1991 werd Virgil van Dijk geboren in Breda. Hij begon al vroeg met voetballen en vertrok op nog maar 19-jarige leeftijd naar FC Groningen, waar zijn voetbalcarrière begon.

Inmiddels kennen we Virgil allemaal en is hij de op een na duurste verdediger ter wereld! Zijn huidige club, Liverpool, telde maar liefst 84,5 miljoen euro voor zijn komst. Virgil speelt niet alleen voor Liverpool, maar komt ook uit voor het Nederlandse elftal. Op dit moment zit hij in Qatar waarin hij -hopelijk- met de andere spelers Nederland naar de Wereldtitel voetbalt!

Voornaam op de rug

Voetballers spelen bijna altijd met hun achternaam op de achterkant van het voetbalshirt. Virgil van Dijk speelt altijd met zijn voornaam op het shirt. Hier heeft hij een speciale reden voor. Zijn vader, wiens achternaam van Dijk is, is vroeger namelijk weggelopen bij zijn moeder Hellen, vertelde Hellen’s broer Steven Fo Sieeuw aan The Sun. ‘Zijn vader en moeder gingen uit elkaar en de drie kinderen, waaronder Virgil, vonden het moeilijk om hem dat te vergeven. Zijn vader is zoveel belangrijke jaren niet in de buurt geweest, zijn moeder is de echte held in dit verhaal’, vertelde hij.

Voor Virgil is dit allemaal reden genoeg om niet meer met zijn vader’s achternaam op zijn rug te voetballen. ‘Je haalt de naam van je vader niet zomaar van je shirt. Virgil heeft heel duidelijk gemaakt hoe hij zich voelt’, zei Steven Fo Sieeuw. Virgil’s vader kreeg volgens zijn moeder dan ook pas interesse in hem toen hij geld ging verdienen met voetballen. Virgil had geen wederzijdse interesse en bleef altijd aan de kant van zijn moeder staan. Een bijzondere moeder zoon band.

Bron en Beeld: RTL Nieuws, The Sun.