100%NL Magazine Willeke Alberti
Zie ook:
Delen

Willeke Alberti vertelt in emotioneel gesprek over grote verliezen

Willeke gaat door een hele verdrietige periode, maar zij heeft een manier gevonden om door te gaan met een lach op haar gezicht.

Willeke Alberti

Willeke Alberti is de artiestennaam van Willy Verbrugge. Ze is bekend als Nederlands zangeres en actrice. Op 11-jarige leeftijd maakte Alberti al haar musical debuut bij de musical Duel om Barbara en in 1963 kwam haar eerste hit Spiegelbeeld uit. Vervolgens was de zangeres te zien in verschillende films en televisieprogramma’s als De kleine waarheid, Oom Ferdinand en de toverdrank en Goede tijden, slechte tijden. Ze was in 2016 te zien in De Beste Zangers van Nederland. Heel Nederland is gek op Willeke.

Groot verlies

Het is nog maar een paar maanden geleden dat Willeke’s dochter overleed aan de gevolgen van kanker. Hier heeft zij het onwijs moeilijk mee, maar om het verdriet nog wat erger te maken, overleed haar broer Tonny vorige maand aan de gevolgen van een hartstilstand.

Geen keus

Als Aran Bade namens RTL Boulevard vraagt hoe het met Willeke gaat, antwoordt zij: ‘Het gaat. Je hebt geen keus. Dat zijn giga grote verliezen. Op het ogenblik zijn het er veel en dan merk je pas weer hoe belangrijk mijn vak is.’ Willeke bedankt John en Kees de Bever door hun hulp en steun de afgelopen maanden. Samen met de heren pakt zij de draad weer op en wij zien weer een lach op Willeke’s gezicht.

Willeke krijgt de vraag of zij afscheid heeft kunnen nemen van haar dochter. ‘Ja uiteraard. En hoe… Maar dat zijn eigenlijk dingen die voor mij heel privé zijn’, vertelt zij met veel emotie. Vervolgens laat Willeke weten dat zij het nummer dat zij samen met John en Kees de Bever zingt, opdraagt aan haar broer. ‘Mijn broertje was mijn alles.’ Wat een emotioneel gesprek. Willeke is een powervrouw!

Bron en Beeld: RTL Boulevard

Delen

Meer over Willeke Alberti

Willeke Alberti: 'Het enige wat ik nu nog kan doen is overleven'
Willeke Alberti: ‘Het enige wat ik nu nog kan doen is overleven’
Verdrietige Willeke Alberti: 'Ik ben in een vreselijke tijd terechtgekomen'
Verdrietige Willeke Alberti: ‘Ik ben in een vreselijke tijd terechtgekomen’
Lees alle artikelen over Willeke Alberti