Yolanthe:
Zie ook:
Delen

Yolanthe: “Niet heel lang geleden kreeg ik buikpijn als ik iets las en het klopte niet”

Voor onze nieuwe najaarseditie spraken we met powervrouwen Yolanthe Cabau van Kasbergen en Loes Haverkort. Loes Haverkort en Yolanthe Cabau van Kasbergen leren elkaar kennen op de set van de politieserie DNA. Het levert een bijzondere vriendschap op, waarin deze yin en yang de dagen vullen met diepgaande gesprekken, wederzijdse bewondering, maar bovenal veel lol. En dat spat er ook tijdens deze shoot vanaf! Met een rake quote van RUMAG vragen wij de dames wat ze ervan vinden dat iedereen maar altijd een mening heeft over je leven. 

Yolanthe: “Ik had graag gewild dat ik kon zeggen: het boeit mij allemaal niet wat ze zeggen, maar onbewust heeft het wel invloed. Misschien was ik niet alleen naar LA vertrokken, als ik Xess normaal naar school had kunnen doen in Nederland en normaal naar de supermarkt had kunnen gaan. Zonder dat ik heel het land over mij heen kreeg toen wij uit elkaar gingen. De eerste schooldag van Xess werden er allemaal foto’s genomen en hij snapte het niet. Ik vond het moeilijk om aan hem – op dat moment vier jaar – uit te leggen waarom iedereen over zijn papa of mama praatte. Het was te veel en ik had het gevoel: ik moet hier weg, om rust te vinden voor hem en mij. Daar hebben de media invloed op gehad. En ik denk eigenlijk op mijn hele carrière.”

Loes: “Je was ook best jong toen je bekend werd.”

Yolanthe: “Ik was pas 16. En hoe mensen je zien is op die leeftijd best bepalend. Het was voor social media. Ik kon nog niet zelf laten zien wie ik wél was. Het heeft heel lang invloed gehad op mij. Met de jaren word je wijzer. Het zijn mensen die een mening hebben. Het maakt mij niet uit of je mij te dik, te dun of wat dan ook van me vindt. Ik hou van mijzelf en ben blij met wie ik ben. Maar zover komen was veel moeilijker dan met de media omgaan.”

Loes: “Social media groei ik steeds meer naar toe. Ik vind het namelijk leuk om de reacties te lezen wanneer ik bijvoorbeeld mijn single promoot. Dat vind ik zo tof. Ik voel connectie met de mensen die reageren. Ik kan het geloof ik wel loslaten wat mensen van mij vinden, maar ik heb er veel minder mee te maken. Ik heb echt diep respect voor jou, Yo.”

Yolanthe: “Het is ook elke dag iets nieuws. Nu ben ik zover dat ik denk: morgen is iedereen dit artikel vergeten. Dat weet ik nu. Maar niet heel lang geleden kreeg ik buikpijn als ik iets las en het klopte niet. En ik ga niet reageren, want dan wordt het helemaal een circus. Ik laat het. Ik heb er een dikkere huid door gekregen, maar ik ben er ook lang erg verdrietig door geweest. Dat misselijke gevoel van onrecht. En dan je moeder of zus die belt: ‘Yo, zeg gewoon hoe het zit’. Nu ik weet dat iedereen vergeet wat die net heeft gelezen, kan ik het beter loslaten.”

Delen