100%NL Magazine Kerst
Delen

Hoe tel jij af naar kerst?

Het is altijd een momentje, zo helemaal aan het begin van de herfst. De melding, meestal zie je iemand hem op social media wel doen, dat het ‘nog maar’ 100 dagen is naar kerst. Dat klinkt nog heel ver weg, maar komt net aan het einde van de zomer voor veel mensen toch weer even als een shock. Die zomer, die is nu echt voorbij. Over 100 dagen hebben we de kortste, maar eveneens meest gezellige dagen van het jaar op het programma staan. Hoe tel jij hiernaar af, en wanneer begin je daarmee?

Nog 100 nachtjes slapen

De meeste mensen zullen het niet op de dag nauwkeurig bijhouden, maar voor de echte liefhebbers van de kerstdagen geldt wel dat het een beetje begint te kriebelen als de melding komt dat hun favoriete feestdagen over 100 nachtjes slapen weer voor de deur staan. Nog een beetje te vroeg om de dagen af te gaan tellen, maar voor velen wel het moment om al voorzichtig plannen te gaan maken.

In tuincentra zie je rond deze tijd de eerste kerstspullen al verschijnen, en op het moment dat de herfst goed losbreekt kun je bij veel van hen al terecht voor uitgebreide kerstopstellingen. Dat brengt de sfeer er goed in, al die vrolijke kerstdorpjes, lichtjes en geluiden. Hoeveel nachtjes slapen nog? De kans is overigens groot dat je niet met lege handen de winkel zal verlaten. Want als je al die gezelligheid ziet, kun je vaak niet wachten om zelf in te gaan slaan.

De tradities helpen je met aftellen

De periode rond de feestdagen is omgeven met tradities. Zo is het rond 1 december voor veel mensen tijd om werk te gaan maken van de kerstkaarten. We sturen ze steeds minder, maar als we ze sturen maken we er wel meer werk van. Zoeken we echt mooie kaarten uit, en voorzien we ze van een persoonlijke boodschap. Want kerst, dat is de tijd dat je even aan elkaar denkt, ook als je elkaar al jaren niet gezien hebt.

1 december is voor de kerstliefhebbers ook meteen een magische datum, omdat dan het echte aftellen gaat beginnen. Op die dag mogen de eerste luikjes op de adventskalenders geopend worden, altijd een magisch moment. Ook zie je rond deze datum de eerste huizen versierd worden. We zijn in Nederland een beetje gewend om te wachten tot na 5 december, als Sinterklaas het land weer uit is, maar wijken ook steeds meer af van deze traditie. Want zeker voor wie veel werk maakt van zijn kerstversiering geldt dat iedere dag die daar extra van genoten kan worden, natuurlijk mooi is meegenomen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Bijenkorf

Delen