De perfecte vloerverwarming voor in jouw huis
Delen

De perfecte vloerverwarming voor in jouw huis

Niets is fijner dan wakker worden en met je blote voeten heerlijk op een verwarmde vloer lopen, toch? We weten allemaal dat een vloerverwarming comfort biedt, maar er zijn meer voordelen. Daarnaast verbruikt een vloerverwarming ongeveer 20% minder energie dan radiatoren. Wil je alles weten over vloerverwarmingen? Lees dan snel verder.

Mogelijkheden vloerverwarming

Vaak denken we dat het alleen in de winter de tijd is om te kijken naar vloerverwarming, maar niets is minder waar. Ook in de andere maanden is het essentieel, want op die manier hoeft jouw radiator zelden tot nooit aan te staan.

Heb jij al een tijdje het idee om vloerverwarming in de woonkamer te plaatsen? Dan is het goed om te weten dat voor zowel nieuwe als bestaande vloeren het mogelijk is om vloerverwarming aan te leggen. Ideaal, want op die manier is ieder huis geschikt. Wat we tegenwoordig ook veel zien zijn vloerverwarmingen in de badkamer. Hierdoor wordt de ruimte namelijk efficiënt verwarmd, door de grote oppervlakte (hele vloer) te verwarmen. De warmte verspreidt zich zo door de hele ruimte en hierdoor krijg je een aangename temperatuur in de badkamer. Maar wat kost een vloerverwarming voor in de woonkamer en vloerverwarming voor in de badkamer eigenlijk?

Badkamer

De bekendste én populairste vloerverwarming is de traditionele vloerverwarming infrezen, vandaar dat je in deze blog hier meer over gaat lezen. Door de buisafstand (H.O.H.-afstand) ten opzichte van elkaar klein te houden creëer je genoeg warmte om de radiatoren weg te laten in de badkamer. Wanneer je gaat kiezen voor een grotere H.O.H.-afstand, dan is dit vaak ‘bij’ je radiatoren en dat noemen we ‘comfortverwarming’. Hierdoor heb je wel heerlijk warme voeten als je uit de douche stapt, maar verwarmt het niet de hele ruimte. Kijk daarom goed naar wat er in jouw badkamer past. Heb jij liever een comfort vloerverwarming of wil jij dat jouw hele badkamer geleidelijk wordt verwarmd?

Daarnaast is het goed om te kijken naar jouw budget. Het fijne is dat er voor iedereen een goede prijs is wat betreft een vloerverwarming voor in de badkamer. Voor een kleine badkamer is slechts één groep vloerverwarming voldoende om de badkamer helemaal te voorzien van warmte. De oppervlakte is dan maximaal 5 m2 en in dit geval kun je rekening houden met ongeveer €650,- inclusief montage, materiaal, btw en eventuele infreeswerkzaamheden. Dan heb je ook een middelgrote badkamer tot 20 m2 en hiervoor dient de vloer als hoofdverwarming, omdat er verder geen gebruik wordt gemaakt van radiatoren. Hier kun je rekening houden met een bedrag van €775,-. Heb jij een zeer grote badkamer die groter is dan 20 m2? Dan zullen de kosten gemiddeld tussen de €875,- en 1.155 liggen. Kijk daarom goed naar jouw budget, oppervlakte en wensen van jouw badkamer.

100%NL Magazine Badkamer

Woonkamer

Bij de vloerverwarming voor in de woonkamer heb je keuze uit een elektrische of een traditionele vloerverwarming die beide is aangesloten op een cv-installatie. Maar hoe weet je nu welke heb beste past in jouw huis? Beide hebben voor-en nadelen. Wat we voornamelijk weten is dat de traditionele vloerverwarming betrouwbaarder en energiezuiniger is dan een elektrische en om die reden worden de traditionele vloerverwarmingen vaker geplaatst.

Als je kiest voor een traditionele, dan kun je het project helemaal laten uitvoeren door een specialist. Zo weet je zeker dat het goed wordt gedaan en houd je de kans op lekkage en fouten zo klein mogelijk. Ook hierbij kun je de prijsklasse onderverdelen in drie categorieën: goedkoop, gemiddeld en luxe. Wanneer je een redelijk kleine woonkamer hebt (tot 20m2), dan behoud je de radiatoren in de woonkamer en zorg je ervoor dat de vloerverwarming alleen bedoeld is voor lekkere warme voeten. Hierbij kun je rekening houden met ongeveer €750,- tot €825,-. Heb jij een woonkamer van 30m2 tot 75 m2 waar je de vloerverwarming in wil aanbrengen kost dat gemiddeld €850,- tot €1.260,-. En als je een riante woning hebt met een woonkamer die groter is dan 60 m2 en je besluit de hele woonkamer te voorzien van vloerverwarming als hoofdverwarming, dan gaat dat ongeveer €1.400 tot €1.865,- kosten. Deze prijzen zijn ook allemaal inclusief materiaal, btw, montage en eventuele infreeswerkzaamheden.

Kijk dus goed naar de ruimte die jij hebt en naar jouw wensen. Op die manier kun jij de perfecte vloerverwarming laten plaatsen en genieten van heerlijke warme voeten in elk seizoen van het jaar.

Delen