header_ameland
Delen

Een weekend lang op zoek naar rust op Ameland

Wat is er fijner dan na de vele diners, borrels, chocoladeletters en kerstkransjes er in het begin van het nieuwe jaar even lekker tussenuit te gaan. Nu kun je ervoor kiezen om een vliegticket te boeken richting een tropisch oord, maar kan je het ook dichterbij huis zoeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een weekendje Ameland? Dit waddeneiland staat bekend om zijn langgerekte zandduinen en zeehonden, maar ook om de stilte en rust. Dé perfecte plek dus om uit te waaien en weer tot jezelf (en elkaar) te komen.

Ameland is meer dan alleen rust

Maar, laat je door al het voorgaande niet op het verkeerde been zetten. Ameland is namelijk ook een heerlijk eiland om naartoe te gaan wanneer je op zoek bent naar meer dan alleen rust. Namelijk sportiviteit! Wat dacht je er bijvoorbeeld van om te paardrijden op Ameland? Verken je het eiland liever te voet of per fiets, dan zijn er ook voldoende wandel- en fietsroutes waar je uit kunt kiezen. Hier is zowel rekening gehouden met de allerkleinsten, als met eilandbezoekers die iets slechter te been zijn waardoor er voor iedereen een geschikte route tussen zit. Uiteraard kan je ook gaan voor de full-experience en een middag gaan wadlopen of zeehonden spotten tijdens een expeditie langs de zandbanken. Kortom, er zijn genoeg activiteiten waar je uit kan kiezen om jouw weekendje Ameland mee te vullen.

Overnachten op het waddeneiland

Na een dag vol activiteiten, het eiland ontdekken en indrukken opdoen is er natuurlijk niets fijner dan het hebben van een goede plek om te overnachten. Ook hier is er op het eiland rekening gehouden met diverse wensen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om back to basic te gaan en te overnachten in een tent. Is jou dit iets te primitief, dan hoort een chalet op Ameland ook zeker tot een van de mogelijkheden. Ben je op zoek naar luxe dan kan je kiezen uit een breed aanbod hotels en begeef je je het liefste onder de locals dan zijn er ook diverse Bed & Breakfasts waar je kunt overnachten. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Een hapje en een drankje

Slapen op een lege maag, dat gaat natuurlijk niet. Gelukkig zijn er op Ameland vele eetgelegenheden waar je uit kunt kiezen. Zo kan je een avond doorbrengen in een ouderwets eetcafé, maar zijn er ook genoeg hippe beachclubs te vinden langs het strand. Ben jij een echte visliefhebber dan moet je zeker eens een bezoekje brengen aan restaurant strAnders en gaat jouw hart (of die van jouw vriend of man) sneller kloppen van een bierproeverij dan mag je de Amelander Bierbrouwerij niet overslaan. Gelukkig inclusief Amelander droge worst of Amelander kaas, zodat de kans wat kleiner is dat je achterstevoren naar je kamer gaat. Heb jij jouw weekendje Ameland al geboekt?

Delen