Houd rekening met deze factoren bij het kiezen van een internetprovider
Delen

Houd rekening met deze factoren bij het kiezen van een internetprovider

Voor de meeste bedrijven en zelfs huizen is internettoegang net zo belangrijk als hun andere hulpprogramma's. De meeste bedrijven gebruiken internettoegang voor alles, van klantcommunicatie (e-mail, VOIP, enz.) tot creditcardverwerking. Zonder internettoegang kunnen sommige bedrijven gewoon niet werken. Naast zakelijke behoeften gebruiken steeds meer thuisgebruikers internet als hun primaire bron van entertainment. Dit komt door de groei van videostreamingdiensten en sociale media. Het doel van dit bericht is om enkele van de belangrijke factoren te benadrukken bij het kiezen van een internetprovider voor je bedrijf of thuis.

Snelheid

Als bedrijf moet je ervoor zorgen dat je voldoende snelheid hebt om het dagelijks gebruik niet te verstoren, zelfs als de vraag het hoogst is. Voor sommige klanten is snelheid de belangrijkste factor bij het bepalen van een internet abonnement en provider. Ze willen gewoon het snelste internet dat ze in hun regio kunnen krijgen. Dit is volledig gebaseerd op locatie en wat je als bedrijf of consument wordt aangeboden. Het nummer waarnaar je kijkt bij het vergelijken van abonnementen, wordt de bandbreedte genoemd. Bandbreedte is simpelweg de hoeveelheid informatie per tijdseenheid die het transmissiemedium aan kan. Sommige klanten hebben geluk en hebben toegang tot glasvezelverbindingen met meer dan 1000 megabits (Mbps) per seconde, terwijl sommige landelijke bedrijven vastzitten op 3 tot 6 Mbps DSL-verbindingen. Ook, alleen omdat de snelheid wordt geadverteerd, betekent niet dat dit de snelheid is die je zult ontvangen.

Beschikbaarheid

Helaas is dit op het platteland de grootste beslissende factor. Een snelle kabel- of glasvezelverbinding is niet goed voor je bedrijf als de provider je gebied niet bedient. Een verrassend aantal bedrijven en huiseigenaren heeft slechts een paar opties, waarvan er meestal één een satellietinternetoptie is en ofwel een soort breedband of 4G-LTE-netwerk (wat verrassend goed kan zijn) met de juiste uitrusting en planning). Je kunt online de postcodecheck doen om te kijken welke aansluitingen beschikbaar zijn voor je huis.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is waarschijnlijk de grootste factor, vooral voor zakelijke klanten. Onbetrouwbaar internet is stressvol en contraproductief. Als je in een branche werkt die geen onderbrekingen van internetdiensten kan riskeren, is het verstandig om een ​​internetprovider te overwegen die een Service Level Agreement (SLA) aanbiedt. SLA’s zijn servicecontracten waarin specifiek staat hoe betrouwbaar de verbinding moet zijn. Klantenservice gaat hand in hand met betrouwbaarheid. Hoe goed de verbinding ook is, op een dag gaat er iets mis. Of het nu gaat om stervende hardware of een fysiek beschadigde lijn, het is zeer waarschijnlijk dat er op een dag problemen zullen zijn.

Verbinding

Het type verbinding heeft een grote invloed op hoe snel het internet voelt. Satelliet-internet is berucht omdat het “traag” lijkt, ondanks respectabele downloadsnelheden (tot 25 Mbps op HughesNet). De redenering hierachter is pure natuurkunde, maar je kunt ook kiezen voor glasvezel in sommige gevallen. Je krijgt hierbij een aansluiting die niet alleen zeer snel is, het is ook nog eens extreem betrouwbaar. Op deze manier krijg je een internet abonnement die eigenlijk altijd goed blijft werken.

Delen