100%NL Magazine fatbikes
Delen

Fatbikes ook in 2024 mateloos populair

Fatbikes blijven onverminderd populair en de verwachting is dat dit ook voor de rest van 2024 zo zal zijn. Vooral de laatste tijd lijken fatbikes steeds populairder te zijn geworden en dan met name onder de jeugd.

Ergens ook wel logisch, want laten we eerlijk zijn, hoe gaaf is het om met een robuuste fiets met extra brede banden naar school of de sport te fietsen? Wil jij nu ook een fatbike kopen voor je kind om mee naar school te kunnen fietsen of misschien wel voor jezelf? Dan zit je hier goed! Omdat er vaak nog wat vragen zijn over deze relatief nieuwe fiets, hebben wij de belangrijkste redenen waarom fatbikes ook in 2024 zo mateloos populair zijn, voor je op een rijtje gezet. Ben je er klaar voor?

Stoere uitstraling

De voornaamste reden dat de fatbike zo populair is en dan met name onder veel jongeren, is door de stoere uitstraling. Want laten we eerlijk zijn, zo’n stoere robuuste fatbike met extra brede banden is natuurlijk veel stoerder dan een ‘normale e-bike’ vinden de meeste kinderen. Hoewel het qua snelheid geen verschil maakt, zien we toch dat dit de voornaamste reden is. Dus wil jij nu ook een fatbike? Dan is de fatbike V20 kopen een absolute aanrader. De V20 fatbike is namelijk niet alleen ontzettend stoer, maar ook van alle gemakken voorzien. Zo kan jij of je kind veilig de weg op, zonder dat je bang hoeft te zijn dat er iets met de fatbike gebeurt. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je ze uitlegt hoe de verkeersregels werken, aangezien een fiets die 25 km/u gaat, net even anders is dan op een normale fiets.

Sneller van A naar B

Waar de normale fiets vaak niet veel harder gaat dan 15 km/u, is dit bij een e-bike net even een stuk sneller. Vooral voor ouders die de kinderen regelmatig naar school, sport of vriendjes moeten brengen, is een fatbike een uitkomst. Zo kunnen de kids zonder problemen 10 tot 15 kilometer afleggen, omdat ze natuurlijk volledig worden ondersteund door de elektrische motor die in de fiets zit. Niet voor niets zien we daarom ook een enorme stijging in populariteit van de e-bike en dan met name bij veel 25-plussers. Logisch, want hoe fijn is het om met de fiets naar je werk te gaan en de auto te kunnen laten staan?

Is de fatbike iets voor jou?

Nu je weet waarom een fatbike zo populair is, is de vraag natuurlijk of het ook iets voor jou is. De uiteindelijke keuze is volledig aan jezelf, maar wat we vaak wel zien, is dat het vooral de jeugd is, die er één wil hebben. Aan de ouders dus de taak om het gesprek aan te gaan, aangezien de meeste jongeren niet het geld hebben om er zelf één te kunnen kopen. De  gemiddelde prijs van een fatbike ligt al snel tussen de 800 en 1200 euro, mits je natuurlijk geen model zoekt met een extra hoge actieradius of allerlei andere opties.

Delen