100%NL Magazine tuin
Delen

Haal in drie stappen het meeste uit je zomer!

De zomer komt eraan, de dagen worden steeds langer en warmer en we kunnen niet wachten om weer de hele dag van de buitenlucht te kunnen genieten. Of je nu een heerlijke tuin hebt of een fijn balkon, jouw buitenomgeving verdient wel een beetje extra liefde zodat jij het meeste uit je zomer kunt halen! Er zijn verschillende manieren om jouw tuin om te toveren tot een echte oase om heerlijk tot rust te komen en wij hebben een paar leuke tips voor je op een rijtje gezet.

Een zomerse oase in eigen tuin

De dagen worden steeds langer, dus het is slim om je tuin of balkon zo in te richten dat je van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat van de frisse buitenlucht kunt genieten. Het maakt niet uit of je heel veel ruimte hebt of juist niet, met deze handige stappen en tips haal jij het meeste uit je buitenomgeving.

–       Stap 1: Bloeiende kleuren!

Om echt van puur natuur te kunnen genieten, begin je met bloemen! Ontdek de mooiste tuinplanten die perfect aansluiten op jouw interieurstijl en wensen, zodat je de hele zomer kunt genieten van geweldige kleuren en geuren. Denk bijvoorbeeld aan een mooie vullende Blauwe Regen of de heerlijk geurende Toscaanse Jasmijn die de hele zomer bloeit en ook nog eens tegen de volle zon kan. Of ga voor een esthetische look met Olijfboompjes of een paar tropische Dwergwaaierpalmpjes, die goed groeien op een zonnige plek op je balkon of tuin en tot wel 2 meter hoog kunnen worden. Voor een beetje extra privacy in je tuin of op je balkon kun je kiezen voor borderplanten, zoals de bloeiende Hortensia die in vele verschillende kleuren voorkomt, de geurende Lavendel of de welbekende Buxus die jouw tuin netjes afschermt tegen de buren.

–       Stap 2: Een extensie van je woonruimte

Een tuin of balkon is zo veel meer dan alleen maar een stukje land dat aan je huis grenst, het geeft je de mogelijkheid om meer woonruimte te creëren! Zie jouw tuin of balkon als een uitbreiding van je woonkamer of keuken en richt haar dan ook zo in. Ga voor een fijne loungebank met lekkere kussens en dekentjes, een mooi bijpassend tapijt op de grond, een parasol tegen regen en zon en sfeervolle verlichting. Ben jij van het hobbyen? Plaats dan een fijne werkbank met waterdichte opslag in de tuin of creëer een heerlijke werk- of leeshoek. Maak het af met een klein buitenkoelkastje, een speakertje en een barbecue en/of vuurkorf.

–       Stap 3: Geef het jouw eigen touch

Of je nu graag de hele zomer wilt genieten van de rust in je tuin of juist zwoele zomeravonden lang wilt tafelen met vrienden en familie, zorg ervoor dat jij je helemaal op je gemak voelt in je eigen buitenruimte door het je eigen persoonlijke touch te geven. Denk bijvoorbeeld aan een scala aan bloempotten, in felle kleuren of juist met een industriële of natuurlijke look. Ga voor verschillende formaten, vormen en zelfs hang- of muur plantenpotten voor een unieke uitstraling. Maak het af met inspirerende foto’s en kunstwerken of een leuke kleur of behang op de muur.

Haal het meeste uit je zomer door je tuin of balkon een beetje extra aandacht en liefde te geven en creëer jouw ultieme zomerse oase met een paar simpele stappen.

Delen