Jouw eigen huis pimpen? Dat doe je zo!
Delen

Jouw eigen huis pimpen? Dat doe je zo!

We zijn allemaal wel eens toe aan iets nieuws. Dit geldt natuurlijk ook voor je woning. Op een bepaald moment raak je gewoon uitgekeken op je huidige spullen en ben je toe aan iets nieuws. Dit betekent niet dat je direct alles wat je hebt bij het grofvuil moet zetten en opnieuw moet kopen. Dat zou namelijk wel een hele flinke investering worden. Bij 100pmagazine.nl lees je alle tips en tricks over hoe je zelf op een leuke en simpele manier je woning kunt pimpen zodat het weer een nieuwe en frisse uitstraling krijgt.

Geef je oude meubels een likje verf

Een van de simpelste en meest voor de hand liggende manieren om je eigen huis te pimpen, is door je oude meubels een nieuw leven te geven. Dit kan je doen met zoiets makkelijks als een likje verf. Het enige dat jij hoeft te doen is naar de dichtstbijzijnde bouwmarkt te rijden, verf kopen en je kwast erbij te pakken. Voor je het weet zien je meubels er weer uit als nieuw. Als je voor iets verfrissends en spannends wilt gaan, geef je meubels een aparte kleur. Je kunt de rest van de accessoires in het huis hierop afstemmen zodat alles mooi samen komt

Gezellige kussentjes

Als je eetkamer stoelen dan toch een nieuwe kleur hebben, kun je de kussens op de bank hier net zo goed ook op afstemmen, toch? Het vervangen van je kussens heeft vaak een grotere impact dan dat je bij voorbaat misschien zult denken. Je bank is namelijk een grote aandachtstrekker in je woonkamer. Wanneer hier ineens een andere kleuren kussens op liggen geeft dit een vernieuwende uitstraling. Daarnaast kun je gewoon voor de makkelijke weg kiezen en nieuwe hoesjes voor de kussens kopen, maar je kunt ook zelf creatief aan de slag gaan en de kussens zelf maken. Als je een beetje handig bent met stoffen en een naaimachine, is dit appeltje eitje. Daarnaast is het ook gewoon heel erg leuk om bijvoorbeeld naar de markt te gaan om zelf stoffen uit te kiezen. Misschien wil je de kussens wel versieren met kralen of pailletten. Alles is mogelijk. Als je zelf aan de slag gaat, kun je de kussens ook 100% naar jouw eigen wensen afstemmen.

Wordt een kunstenaar

De laatste tip om zelf jouw eigen huis te pimpen is het ophangen van mooie schilderijen en kunst. Kunststukken zijn een echte eyecatcher als het aankomt op interieur. Het vervangen van kunst zorgt dan ook vaak voor een heel nieuw gezicht, en dat is wat we willen! Met kunst geldt eigenlijk hetzelfde als voor de kussens. Je kunt wederom voor de makkelijke en misschien zelfs saaie weg kiezen en een schilderij kopen. Nu we toch creatief bezig zijn is het natuurlijk veel leuker om zelf aan de slag te gaan. Laat je creativiteit de vrij loop en begin zelf met schilderen. Wie weet hou je er nog is een nieuwe hobby op na. Met bovenstaande tips kun je je huis een prachtige make-over geven!

Delen