Let hierop bij het kopen van binnendeuren
Delen

Let hierop bij het kopen van binnendeuren

Nieuwe binnendeuren voor in je huis kopen kan een behoorlijk gedoe zijn, zeker als je niet zo goed weet waar je moet beginnen.

Lees hier een aantal handige tips, en kijk op https://dhk.nl/ voor een uitgebreid aanbod!

Tip 1: denk vooraf goed na over de soort en stijl van DHK

Binnendeuren zijn tegenwoordig in bijna elke wenselijke soort en stijl te verkrijgen. Helaas maakt dit de keuze niet makkelijker, aangezien je nu alleen maar meer opties hebt om tussen te twijfelen. Het kan dus een goed idee zijn om eens goed na te denken over de richting waar je eigenlijk mee op wilt met de binnendeuren. Vaak is het het handigst om te beginnen bij de huidige inrichting van je woning, en te kijken wat daar goed bij zou passen. Zijn de binnendeuren die je nu hebt naar wens maar slechts aan vervanging toe? Dan kun je beter ervoor kiezen om iets te nemen dat lijkt op hetgeen dat je nu hebt. Maar als je je huidige deuren foeilelijk vindt is het juist beter om het eens over een compleet andere boeg te gooien. Ook het thema van je inrichting kan een belangrijke rol spelen: wanneer al je meubels binnen een landelijk thema vallen is het misschien niet het beste idee om zware, donkere metalen deuren te nemen, maar kun je misschien beter gaan voor iets lichts.

Tip 2: dezelfde deuren van DHK of toch anders?

Als tweede is het een goed idee om ook vooraf te bedenken welke deuren je eigenlijk wilt vervangen. Als het slechts een enkele deur is die bijvoorbeeld kapot gaat zul je hier snel mee klaar zijn, maar bij een grotere verbouwing zul je al snel een keuze moeten maken. Wanneer je slechts een aantal deuren vervangt kan dit er namelijk gek uitzien, zeker als de nieuwe deuren erg anders zijn ten opzichte van de oude. Daarnaast moet je ook goed nadenken of je overal dezelfde deuren wilt, of toch enige variatie wilt behouden. Zo is het bijvoorbeeld niet een goed idee om overal glazen deuren te plaatsen, zeker niet wanneer je kinderen hebt die graag hun privacy willen behouden. In zo’n geval kan het een goed idee zijn om soortgelijke deuren zonder glas te bestellen, zodat het wel aansluit bij de rest van je huis. Zie hier een mooi aanbod van verschillende opties!

Tip 3: denk goed na over het materiaal

Als laatste tip is het een goed idee om ook goed na te denken over het materiaal waarvan je de deuren laat maken. Niet elk materiaal is gelijk in onderhoud en duurzaamheid, en het is handig om je hier vooraf over in te lezen. Zo hebben houten deuren elk jaar onderhoud nodig om hun duurzaamheid te vergroten: dit kan een behoorlijk vervelende verassing zijn als je hier niet vooraf van op de hoogte was. Ook de kwaliteit van de gebruikte materialen speelt hierbij een enorm belangrijke rol!

Delen