100%NL Magazine koude winteravond
Delen

Musthaves voor een avondje thuis tijdens een koude winteravond

Het is zover, de winter komt steeds dichterbij en de temperaturen zijn alweer aan het dalen. Dit zijn de musthaves voor een avondje thuis tijdens een koude winteravond.

Hoog tijd om je leren boots (wij shoppen graag bij Supersales) bij de voordeur om te wisselen voor pluizige pantoffels en een onesie dus. Nu het al sneller donker is en je in de avond eigenlijk nergens heen hoeft, is er niets zo lekker dan met een serie op de bank ploffen. Wij delen een aantal musthaves met je die zeker niet mogen ontbreken tijdens jouw me-time!

Kaarsen

Kaarsen geven een hoop warmte af en dus hoef je je verwarming ook niet heel hoog te zetten. Gezien de hoge energieprijzen is dat dus alleen maar een heel goed idee. Kies je voor gewone kaarsen, of liever een geurkaars? Als je vogels in huis hebt, moet je met geurkaarsen wel oppassen. Dit kan namelijk, in een te hoge hoeveelheid, dodelijk voor ze zijn. Ook wierook is niet een heel erg goed idee om dezelfde reden. Gewone kaarsen kun je natuurlijk wel met een gerust had aansteken (doof ze eventjes met een kaarsen dover om zo min mogelijk rookontwikkeling te hebben). Zet ze op een plateau op de salontafel, zodat het er ook nog eens gezellig uitziet en bekijk het vanaf de bank, terwijl je onder je warme dekentje zit.

 Een goed boek

Voor de lees-fans, een goed boek mag natuurlijk niet ontbreken. Het hele jaar door worden er verschillende boeken uitgebracht, maar rondom de winter verschijnen vaak de meest spectaculaire titels. Houd je van spanning, of kies je toch voor romantiek? Lees van tevoren een aantal recensies (zonder spoilers) om te bepalen of het boek waar jouw oog op gevallen is, ook echt past bij jou. Of bekijk eens de top 10 op de website van jouw favoriete boekhandel, zodat je weet wat er op de markt is.

 Muziek luisteren of toch een serie bingen?

Kies je een eigen playlist, vol met Kerstliedjes, of luister je naar de verschillende dj’s op de radio die zo nu en dan de gekste gesprekken voeren. Wat jouw keus ook is, zorg dat je je kunt ontspannen!

Er zijn trouwens weer een heleboel series die met een nieuw seizoen op de verschillende streamingsdiensten terug te vinden zijn. Een avondje bingen is dan ook echt een hele goede, als je eventjes me-time hebt. Enjoy!

Delen