Wat is een linkbuilding strategie?
Delen

Wat is een linkbuilding strategie?

Wil je aan de slag met je linkbuilding strategie? Linkbuilding is een lastig onderwerp waar velen hoofdpijn van krijgen. Het kost tijd en het resultaat is onzeker. Maar het is wel heel belangrijk. Het is ook niet weg te denken, wil je een goede website online zetten binnen online marketing. Linkbuilding in SEO termen houdt dus in dat er links worden gecreëerd op jouw eigen website en externe websites. Het is de bedoeling dat jouw website populairder wordt en meer bezoekers trekt. Google beloont je dan met een hogere positie in de zoekresultaten. Vind je dit allemaal te veel gedoe en huur je liever iemand van een SEO bureau in dan kan dat natuurlijk ook.

Zoekwoorden en pagina’s

Je moet vooraf bepalen op welke zoekwoorden je gevonden wil worden. Dan is het belangrijk te bepalen welke pagina’s van jouw website hierbij passen. Het is van belang een grondig onderzoek uit te voeren naar zoekwoorden. Maak een duidelijk overzicht welke diensten en producten er bij de specifieke pagina’s van jouw website passen. 

Interne en externe links

Elke pagina van jouw website dient minimaal een interne link te hebben. Hiermee bedoelen we dat elke pagina op jouw website een link legt naar een andere pagina op jouw website. Google vindt dit belangrijk zodat de bezoeker gemakkelijk over bepaalde onderwerpen binnen dezelfde website nog meer informatie kan vinden. Google meet niet alleen hoe belangrijk elke link van een pagina is, maar ook hoeveel interne links jij plaatst in aantallen op jouw eigen website. Wat ook belangrijk is, om een groot netwerk van externe links op te bouwen. Daarmee wordt bedoeld dat andere websites verwijzen naar jouw website. Men kan dit doen via een blogartikel, een vergelijking site of via dergelijke websites zoals startpagina.nl. Meer info kan je vinden op de kennisbank van CliQi.

Ankerwoorden

Het is belangrijk dat je gebruik maakt van ankerteksten op je website. Een ankertekst wordt aangegeven op jouw site als een blauw gekleurd onderstreept woord. Dit is een verwijzing naar een andere pagina en daarom moeten de bezoekers van jouw site erop moeten kunnen klikken. Ook is het belangrijk jouw bedrijfsnaam te benoemen zodat Google je kan herkennen. Indien je een blog hebt is het ook goed te verwijzen naar andere blogartikelen. Zo geef je jouw blogartikelen meer waarde.

Natuurlijk kan je dit ook zo aanpakken bij het aanbieden van jouw dienst of product. Om Google het nog wat makkelijker te maken kan je het beste Exact matching keywords gebruiken in je ankerteksten. De zoekmachine begrijpt dan beter waarom je linkt naar een andere pagina en waarom dit waardevol is. 

Hulp bij linkbuilding strategie

Zoals je hebt kunnen lezen is het vrij veel werk en heb je te maken met diverse regels bij linkbuilding. Het is niet makkelijk om dit allemaal te doen zonder een goed advies. Wellicht denk je erover om hulp in te roepen bij de linkbuilding strategie. Als je het eenmaal weet is het niet zo moeilijk.

Delen