Met deze 5 tips ziet jouw auto er weer als nieuw uit
Delen

Met deze 5 tips ziet jouw auto er weer als nieuw uit

Een auto is een bezit waar je heel zuinig op bent en waar je mee pronkt, omdat je er zo trots op bent. Een goede onderhoud is daarom onwijs belangrijk, maar hoe doe je dat het beste? Lees deze tips even.

Een auto is voor de meeste mensen een bezit om trots op te zijn. En laat die auto nu net volop worden blootgesteld aan allerlei (schadelijke) invloeden. Om te beginnen het immer onstabiele klimaat, waar steeds meer hagelbuien en stormen bij gaan horen. En als je aan het rijden bent, ben je ook zeker niet de enige verkeersdeelnemer. Kleine schades kunnen dus zomaar ontstaan. In dit artikel staan 5 tips om jouw auto er weer als nieuw uit te laten zien.

Een echte poetsbeurt

Dit wordt het polijsten van een auto genoemd. Je kunt het zelf doen, maar het is een behoorlijk grondige poetsbeurt, waardoor de kans groot is dat je hier de hele zondag mee bezig bent. Door een bedrijf te zoeken dat je auto gaat polijsten, bespaar je een hoop tijd en krijg je het beste resultaat.

Na het polijsten blinkt je auto weer alsof deze als nieuw model uit de garage komt. Als je het belangrijk vindt dat je auto er mooi uit blijft zien, is het zeer aan te raden om je auto eens in de zoveel tijd te polijsten. En het is dus het beste om dit uit te besteden.

Zelf de auto poetsen

Natuurlijk kun je ook je auto laten glimmen zonder dat deze gepolijst is. Om de auto zo mooi mogelijk te houden, is het slim om deze regelmatig schoon te maken. Daar is een stappenplan voor. Je begint altijd met het schoonspuiten van de auto. Zo verwijder je al een deel van het vuil.

Verder heb je een goede autoshampoo nodig, en ook het juiste type spons is belangrijk. Het beste is een microvezelspons of washandschoen. De welbekende gele spons is niet echt een succes. Deze houden namelijk vuil vast, dat weer elders op de auto terechtkomt. En dan maak je voor niks schoon.

Eindig met de velgen

De meeste voldoening komt vaak uit de velgen. Glimmende velgen zijn toch wel het toetje van een schoonmaakbeurt. Zo mag je ze ook behandelen. Op de velgen zit het meest hardnekkige vuil. Door de velgen als laatste schoon te maken, voorkom je dat dit vuil elders op de auto terechtkomt.

Strepen op de autoruit

Het meest frustrerende na een schoonmaakbeurt is voor velen toch die streep op de autoruit. Dit heeft voor een deel met techniek te maken, maar ook met de juiste spullen. Werk altijd met schone doeken (minstens een natte en een droge) en laat het gebruikte schoonmaakmiddel nooit opdrogen. En probeer in de schaduw te werken. In de zon krijg je vlekken, doordat het water en de zeep te snel opdrogen.

Zo maak je de auto droog

Doorslaggevend voor een glimmende auto is het drogen na de schoonmaak. De juiste manier is eigenlijk heel simpel. Je gebruikt een zeem of waterblade om de auto droog te maken. Doe je dit niet, dan blijven er allemaal witte puntjes achter. Dat is zonde van je grondige poetsbeurt.

Delen