Originele ideeën voor persoonlijke touch: personalisatie van kerstpakketten
Delen

Originele ideeën voor persoonlijke touch: personalisatie van kerstpakketten

Voor je het weet staan de kerstdagen weer voor de deur en je kunt niet vroeg genoeg beginnen met nadenken over de kerstpakketten. Hier wat originele ideeën voor een persoonlijke touch aan jouw kerstpakket.

Kerst is een tijd van warmte, gezelligheid en het tonen van waardering. Het uiten van dat laatste wordt door bedrijven vaak gedaan door het geven van kerstpakketten. Het traditionele kerstpakket kent iedereen wel, gevuld met lekkernijen en geschenken. De een maak je er enorm blij mee, terwijl een ander hier niet op zit te wachten en het direct weer weggeeft. Om een persoonlijke touch toe te voegen aan je geschenken kun je deze het best personaliseren. Zo toon je ook nog eens dat je écht aan de ontvanger hebt gedacht! In dit artikel delen we originele ideeën voor het personaliseren van kerstpakketten.

Handgeschreven kaarten

Een eenvoudige manier om een kerstcadeau te personaliseren is het toevoegen van een handgeschreven kaart of notitie. Iedereen kan een geautomatiseerd of uitgeprint berichtje toevoegen aan een cadeau. Door een persoonlijke boodschap te schrijven die specifiek gericht is op de ontvanger zorg je voor veel meer betrokkenheid en zal je presentje nog meer gewaardeerd worden. Deel bijvoorbeeld waarom je de ontvanger waardeert en wat ze voor jou betekenen. Dit kleine gebaar kan grote impact hebben op de motivatie van de ontvanger.

Stem je kerstpakket af

Een algemeen cadeau dat je uitdeelt aan alle werknemers is natuurlijk heel eenvoudig. Door de inhoud van het pakket af te stemmen op de ontvanger laat je zien dat je echt aandacht hebt besteed aan het uitzoeken van een kerstpakket. Als je weet dat iemand heel graag kookt, kun je in dit thema blijven. Iemand die heel erg van zelfverzorging houdt, kun je blij maken met schoonheidsproducten. Op deze manier laat je zien dat je de moeite hebt genomen om er écht over na te denken.

Geef een ervaring cadeau

Stap af van materiële geschenken en geef een ervaring of activiteit cadeau. Probeer dit aan te sluiten met de interesses of hobby’s van de ontvanger. Geef bijvoorbeeld een uitje naar een museum weg of een cadeaubon voor een luxe wellness resort. Je laat hiermee een blijvende herinnering achter en laat daarbij ook zien dat je hebt gedacht aan de interesses van de ontvanger!

Wees creatief

Het laatste idee is niet voor iedereen weggelegd, maar kan wel heel erg gewaardeerd worden door de ontvanger. Ga zelf aan de slag met het maken van een kerstpakket. Denk bijvoorbeeld aan zelfgebakken koekjes of andere items die je zelf hebt gemaakt. Je laat hiermee zien dat je zelf de tijd en moeite hebt genomen om iets unieks te maken. Daarnaast zal het ook nog eens een blijvende herinnering opleveren!

Delen