100%NL Magazine handbagage koffer
Delen

Handige tips voor het inpakken van je handbagage koffer

Ga jij binnenkort op vakantie en mag je alleen een handbagage koffer meenemen? Grote kans dat je dan al dagen aan het nadenken bent over hoe je dit in vredesnaam voor elkaar gaat krijgen. Een weekendje is meestal nog wel te doen, maar een week? Toch is het heel goed mogelijk om al je spullen in alleen een handbagage mee te kunnen nemen, mits je dit op een slimme manier doet. Omdat we ons heel goed kunnen voorstellen dat je nog geen idee hebt hoe je dit voor elkaar zal gaan krijgen, hebben wij een aantal handige tips voor je.

Zorg voor een goede handbagage koffer

De eerste stap om je koffer goed in te kunnen pakken, is dat je beschikt over een goede handbagage koffer. Wat hierin vooral belangrijk is, is dat je koffer verschillende vakken heeft, zodat je kleding, ondergoed en ook je toilettas gescheiden kunt houden van elkaar. Heb je nog geen handbagage koffer of voldoet de jouwe niet aan de gestelde eisen van de luchtvaartmaatschappij, ga dan zo snel mogelijk online of in de winkel een handbagage koffer kopen. Je zult je namelijk verbazen over het feit dat de juiste indeling ontzettend veel scheelt bij het inpakken.

Maak een checklist

Ben jij ook zo bang dat je iets vergeet? Dat is verleden tijd met een checklist. Omdat we ons ook kunnen voorstellen dat je misschien iets bent vergeten op te schrijven, zijn er gelukkig ook standaard checklists te downloaden van het internet. Nu zijn deze lijsten vaak wel heel uitgebreid, maar kun je er prima uit filteren wat je wel of niet nodig hebt. Door een checklist te gebruiken, is de kans dat je iets vergeet een stuk kleiner. Handig is wel om op tijd te beginnen, zodat je straks niet alsnog op de avond voor vertrek pas tot de conclusie komt dat je iets niet meer in huis hebt.

Rollen van je kleding

Deze tip is al zo oud als de weg naar Rome, maar wel uiterst effectief. Door je kleding op te rollen in plaats van te vouwen, kun je niet alleen veel meer kleding kwijt in dezelfde ruimte, maar voorkom je ook dat je kleding helemaal gekreukt is wanneer je aankomt. Nu is het niet zo dat je door je kleding te rollen, volledig kreukvrije kleding hebt, maar scheelt het je vaak wel een hele hoop. Wel is het handig om in beide gevallen je kleding direct even uit te hangen, zodat het grootste deel van de kreukels zichzelf vanzelf rechttrekt.

Let op vloeistoffen

Deze regel is vooral voor de dames erg belangrijk om te onthouden. Aangezien je handbagage koffer niet in het ruim gaat, zijn er bepaalde restricties ten aanzien van de hoeveelheid vloeistoffen die je mag meenemen in het vliegtuig. Nu is dit in het geval van een flesje drinken niet zo erg, maar wel op het moment dat je de dure fles parfum van Chanel in je handbagage koffer hebt zitten. Zorg er daarom dus ook voor dat je van tevoren even goed kijkt naar de richtlijnen, zodat je je hier ook aan kunt houden.

 

Delen