Tips om je huis een vintage gevoel te geven
Delen

Tips om je huis een vintage gevoel te geven

Veel mensen zijn op zoek naar vintage spullen om hun huis mooi mee aan te kleden, maar zij weten niet waar te beginnen. Deze tips gaan jou helpen.

Als je een vintage gevoel in je huis wilt creëren, kan het verleidelijk zijn om het te overdrijven. Je zou kunnen denken dat je alles uit de kast moet halen en alles in één keer moet kopen, anders komt je inrichting niet bij elkaar. De waarheid is dat er verschillende eenvoudige manieren zijn waarop je enkele van deze klassieke stukken aan je ruimte kunt toevoegen zonder het gevoel te hebben dat je de manier waarop de dingen eruit zien volledig moet herzien. Een van de eenvoudigste manieren om dit te doen is door een vloerkleed in vintage stijl toe te voegen. Op deze manier heb je een vintage element die kan bijdragen aan de algehele stijl van je huis. Hierdoor krijg je tevens ook een ander niveau van comfort. Ideaal dus. Wat kun je nog meer doen?

Voeg een vintage vloerkleed toe

Een vloerkleed is een van de gemakkelijkste manieren om kleur en patroon aan een kamer toe te voegen. Ze kunnen duur zijn, maar je kunt ze ook goedkoop vinden in tweedehands winkels of online. Je kunt zelfs je eigen vloerkleed maken van oude kleding en stof. Als je echter iets wilt dat goed past bij de vintage look waar je voor gaat, dan is een vintage vloerkleed het beste soort vloerkleed dat je kunt hebben.

Mix de stijlen van verschillende tijdperken

Als je een vintage look probeert te bereiken, kan het mixen van stijlen een leuke manier zijn om interesse en variatie aan je ontwerp toe te voegen. Dit is niet hetzelfde als het mengen van patronen of kleuren. Het mixen van stijlen betekent een item nemen dat tot een bepaald tijdperk behoort en het combineren met meubels of accessoires van een ander tijdperk.

Meng patronen

Patronen mixen is een geweldige manier om je huis interessanter te maken. Je kunt patronen om de muren, vloeren en plafonds te mixen. Zo kun je in de ene kamer gestreept behang hebben en in de andere een bloemenbehang. Een andere optie is om zowel eenvoudige als gewaagde patronen samen te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een vloerkleed met print naast een eenvoudiger vloerkleed leggen of andersom.

Mix je decorelementen

Als je voor een vintage look gaat, is het belangrijk om dingen te mixen. Gebruik verlichting in vintage-stijl en voeg wat antiek toe met klassieke designelementen. Het tentoonstellen van collecties is een andere geweldige manier om persoonlijkheid aan je ruimte toe te voegen. Je kunt ook natuurlijk licht binnenlaten om te pronken met je antieke vondsten of vintage stijl decor. Dit doe je door ramen open te zetten en door het hele huis tafellampen te gebruiken, zodat elke kamer een warme gloed krijgt. Probeer gewoon eens verschillende dingen uit!

Delen