Genieten in eigen tuin? De nieuwste trends op het gebied van tuininrichting
Delen

Genieten in eigen tuin? De nieuwste trends op het gebied van tuininrichting

Laten we eerlijk zijn, er gaat toch niets boven genieten van het heerlijke zomerzonnetje in jouw eigen achtertuin? Het is dé perfecte plek om te ontspannen, te relaxen, en te socializen met je vrienden of buren! En gelukkig is de tuin al lang niet meer een achteraf plekje, maar wordt juist een verlengde van je woonkamer. Zo wil je het ook inrichten. Het gaat er uiteindelijk om dat je in je tuin tot rust kunt komen en tijd kunt doorbrengen met mensen die je liefhebt.

Mocht je nu naar buiten kijken en een verwilderde oase van onkruid zien? Geen zorgen, want met vlonderplanken, bloemen en planten én een leuke lounge set, heb jij binnen zo de perfecte buitenplek voor jezelf gecreëerd. Lees dus snel verder!

Maak een patio of veranda

Om je woonkamer te verlengen en het binnen/buiten gevoel te versterken, kun je het beste een patio maken in je achtertuin. Dit maakt het verloop en de uitkijk op je tuin aangenaam en uitnodigend. Gebruik voor je patio goed en stevig materiaal, zoals een hardhouten vlonderplank, voor het beste resultaat. Een houten patio zorgt direct voor meer warmte en sfeer in je tuin en is een goede start voor het creëren van een perfecte plek.

Besteed tijd aan duurzaamheid

Een andere belangrijke trend van het moment is duurzaamheid. Je komt het overal tegen! Tijd om hier zelf ook iets mee te doen dus. Het aanleggen van een natuurlijke tuin is hierbij een goed begin. Het gebruik van duurzame materialen, zoals bamboe en hout, is aan te raden. Ook kun je aandacht besteden aan het gebruik van lokale planten en bloemen om de biodiversiteit in je tuin te verhogen. Denk hierbij aan bijenplanten, vogelvriendelijke graszoden en planten die insecten aantrekken. Deze trend past goed bij het nastreven van een groenere levensstijl.

Geniet van een buitenkeuken

Houd jij van kokkerellen of sta je het liefst de hele avond achter de barbecue op een feestje? Dan is een buitenkeuken echt iets voor jou! Het maakt het namelijk mogelijk om tijd door te brengen met vrienden en familie terwijl je geniet van één van je favoriete hobby’s. En dat allemaal lekker buiten! Deze trend zorgt voor ultieme ontspanning en veel plezier in je eigen tuin.

 

 

Lichtjes en lampjes

 

Goede verlichting in je tuin zorgt niet alleen voor meer sfeer, maar kan ook de veiligheid bevorderen. Met slimme lichtontwerpen creëer je een veilige, mooie en gezellige tuin. Je kunt kiezen voor strakke verlichting die ingebouwd is in het terras, of gaan voor nonchalante losse lampjes. It’s up to you!

 

 

Kortom, het idee van de tuin als leefruimte wordt steeds populairder. Een plek voor het hele gezin creëren waarbij er aandacht wordt besteed aan comfort en sfeer. Dus heb je net een huis gekocht en staat de tuin er wat verwaarloosd bij? Met deze tips en trends kun je van je tuin een uniek plekje maken, waar je lekker van kunt genieten deze zomer. Veel succes en plezier!

Delen