Een huis gekocht? Check dan eens déze woonverzekeringen!

Een huis gekocht? Check dan eens déze woonverzekeringen!

Heb je een huis gekocht? Dan is het handig om je eens goed te verdiepen in woonverzekeringen. Je wil natuurlijk niet je ineens diep in de buidel tasten als er iets gebeurt in of om je huis. Wij zetten de belangrijkste woonverzekeringen voor je op een rij, zodat jij kan kijken welke goed passen bij jouw situatie.

Opstalverzekering

Een van de verzekeringen binnen een woonverzekering die heel verstandig is om af te sluiten als je een huis koopt, is een opstalverzekering. Een opstalverzekering dekt meestal alles wat aan je huis vast zit, zoals je badkamer en keuken. Op die manier ben je goed verzekerd tegen bijvoorbeeld storm, brand en inbraak en kom je dus niet voor vervelende financiële verrassingen te staan.

Hoe hoger jij het eigen risico zet, hoe meer korting je op je premie krijgt. Op die manier bespaar je maandelijks wat geld. Heb je schade? Dan moet je op dat moment dus wel meer geld betalen. Hoeveel risico je wilt nemen, is natuurlijk aan jou.

Inboedelverzekering

Je spullen zijn je waarschijnlijk veel waard. Vervelend dus als hiermee iets gebeurt en jij ineens zelf voor alle kosten moet opdraaien. Met een inboedelverzekering ben je hiervoor gedekt. Heb je brand in huis gehad of zijn je spullen gestolen? Dan heb je met deze verzekering meestal recht op een vergoeding.

Een inboedelverzekering dekt alleen schades, zoals brand, storm en neerslag zijn ontstaan. Wil je ook verzekerd zijn tegen ongelukjes die jij zelf of een gezinslid veroorzaakt? Dan is een All risk inboedelverzekering misschien wel een slim idee. Het hebben van een inboedelverzekering is in Nederland niet verplicht. Ga dus voor jezelf na of je het waard vindt om je spullen te verzekeren.

Aansprakelijkheidsverzekering

Schiet je zoon of dochter tijdens het voetballen een bal door het raam van de buren? Of heeft je hond de bank van je moeder kapot gemaakt? Dan kan jij hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Vervelend als je dan voor de kosten moet opdraaien. Dit is niet altijd nodig als je een aansprakelijkheidsverzekering hebt. Je verzekering kan dan vaak kosten voor je vergoeden van schade die jij (of je gezinslid) aan (de spullen van) iemand anders veroorzaakt, maar dit is natuurlijk wel situatie afhankelijk. Enorm fijn, zo voel je je ineens een stuk minder schuldig over het incident en kunnen jullie het snel afhandelen.

Het afsluiten van een woonverzekering is één van de dingen die je kunt regelen als je een huis koopt. Ben jij er al uit welke verzekering(en) je gaat afsluiten voor je nieuwe koophuis?