7 manieren waarop Vasco Translator taalbarrières zal doorbreken
Delen

7 manieren waarop Vasco Translator taalbarrières zal doorbreken

Wist u dat er meer dan 7000 talen in de wereld zijn?Ja, het zijn er zoveel! Maar, maak u geen zorgen! U hoeft er maar een paar te kennen om mee te komen in de wereld van vandaag. Het leren van slechts één taal is al een uitdaging. Waarom zouden wij onszelf beperken tot het kleine aantal mensen dat onze moedertaal spreekt? We kunnen ontelbare mensen ontmoeten, verscheidene plekken bezoeken en heel wat leren over de wereld waarin we leven! De taalbarrière zou dan waarschijnlijk een groot probleem vormen.

Of u nu praat met de plaatselijke bevolking van een ander land of eten bestelt van een menukaart dat u niet begrijpt, taalbarrières kunnen een echt obstakel zijn. Dit artikel beschrijft zeven verschillende manieren waarop Vasco Translator u kan helpen bij het communiceren met personen die een andere taal spreken. Laten we beginnen!

1. Navigeren door een luchthaven in het buitenland

Dit kan lastig zijn, want u moet snel handelen. De tijd vliegt voorbij en u hebt nog steeds geen idee waar u moet inchecken. Of, wat als een douanebeambte u vraagt aan de kant te gaan? Hoe kunt u uitleggen dat alles in orde is? Deze situaties kunnen stressvol zijn. Gelukkig bent u goed voorbereid, want u heeft de elektronische vertaler van Vasco bij u.

Hoe kan de Vasco vertaler u helpen?

U kunt hem gebruiken om aanwijzingen te krijgen over het navigeren door de luchthaven of om te achterhalen wat het probleem van de douanebeambte is. U kunt kiezen uit 76 talen, wat betekent dat u op de meeste luchthavens ter wereld kunt communiceren.

Bovendien heeft Vasco vertaler een tekst vertaalfunctie. Of u nu korte zinnen, enkele woorden intypt of een hele zin inspreekt, de Vasco vertaler zal binnen 0,5 seconden de vertaling maken. Deze functie kan handig zijn wanneer u op een informatiebord stuit, en wilt weten wat er staat. Maar dat is nog niet alles.

Hebt u misschien een autoverhuurbedrijf opgemerkt toen u aankwam op de luchthaven? Het zou het reizen een stuk gemakkelijker maken als u een auto tot uw beschikking had. U kunt de Vasco vertaler gebruiken om een voertuig te huren en de voorwaarden te lezen die u gaat aanvaarden. Daarvoor kunt u de foto vertaalfunctie gebruiken. Maak gewoon een foto van een document met de Vasco vertaalmachine, deze heeft namelijk een ingebouwde camera en uw vertaler zal de tekst onmiddellijk vertalen.

2. Communiceren in een hotel in het buitenland

Het hotel dat u heeft gevonden is uitstekend. Het zal u vast en zeker aangenaam zijn dat u nu kunt gaan rusten in uw mooie hotelkamer. Uw koelkast heeft het echter begeven. De situatie is ongelukkig, maar het ongemak wordt verhoogd door het feit dat de airco ook kapot is. Hoe kunnen we dit oplossen? Zou er iemand van de technische dienst kunnen komen?

Wanneer u hun taal niet spreekt, hoe kunt u dan duidelijk maken wat het probleem is?

De Vasco vertaalmachine zorgt ervoor dat u en uw gesprekspartner elkaar begrijpen, dankzij een uitspraak die lijkt op die van een moedertaalspreker.

Aangezien u de kleine, onaangename problemen hebt opgelost, kunt u zich nu eindelijk ontspannen. Wilt u uw favoriete drankje bestellen in een bar in het hotel? Gebruik daarvoor ook uw elektronische vertaalmachine. Bent u op zoek naar een plek om uit eten te gaan? U kunt de Vasco vertaalmachine gebruiken om de conciërge te vragen welk restaurant in het resort het best beoordeeld is. Zoals u kunt zien. Wij zullen ervoor zorgen dat u kunt genieten van uw welverdiende vakantie. Onze vertaalmachine zal namelijk de taalbarrière voor u wegnemen.

3. Een menukaart van een restaurant in een vreemde taal lezen? Geen probleem!

Stel u voor: u ligt heerlijk te ontspannen op een schilderachtig strand in Griekenland. Hoewel het weer aangenaam is, het water warm en het leven goed voelt, hebt u ineens trek gekregen. Nadat u zich in een nabijgelegen restaurant heeft geïnstalleerd, bekijkt u de menukaart en…. u begrijpt er geen woord van! Daarnaast hebt u een pinda-allergie, dus het zou prettig zijn om te weten of er pinda’s in een van de gerechten zitten. Gelukkig heeft u uw Vasco Vertaalmachine meegebracht.

Op welke manier kan de Vasco vertaler helpen bij het maken van uw bestelling?

Al eerder zeiden we dat onze Vasco vertaalmachine een functie heeft die tekst op foto’s vertaalt. U kunt kiezen uit 108 talen! Maak gewoon een foto van een menukaart met de Vasco vertaler, deze heeft namelijk een ingebouwde camera en uw vertaler zal de tekst onmiddellijk vertalen. Nu weet u wat het aanbod van het restaurant is. U weet ook de lijst met allergenen. Klaar om te bestellen? Geweldig!

Gebruik de Stem vertaalfunctie en spreek tegen de ober in uw moedertaal. Vasco vertaalt het binnen enkele seconden naar de taal van uw gesprekspartner. En andersom. Handig!

4. Ontdek het erfgoed van onze voorouders in een museum

Een uitstapje naar een museum is altijd een goed idee. Onze voorouders kunnen ons veel leren over hun manier van leven, het gereedschap dat ze dagelijks gebruikten, of hun gewoonten en gebruiken. Wanneer we ons in een andere cultuur bevinden, kan dat zeer boeiend zijn. U heeft eindelijk een tentoonstelling gevonden die u het meest interesseert, maar de beschrijving is in een taal die u niet begrijpt.

Hoe leest u dat?

Haal gewoon uw Vasco vertaalmachine tevoorschijn en gebruik de Foto vertaalfunctie. Wanneer u een foto neemt met uw Vasco vertaalmachine, kunt u de kennis en wijsheid van onze voorouders vergaren door de nauwkeurige vertaling.

5. Vrienden uit het buitenland bezoeken of bij u thuis ontvangen.

Enkele maanden geleden nam u deel aan een uitwisselingsprogramma met studenten van andere universiteiten. Of heeft u misschien vroeger als Au Pair gewerkt? Beide kunnen geweldige ervaringen zijn. Men kon met eigen ogen aanschouwen hoe het is om in een vreemd land te vertoeven. U kon mensen vanuit alle uithoeken van de wereld ontmoeten. Sommigen van hen werden goede vrienden. Ze hebben u zelfs uitgenodigd om hen te bezoeken in hun woonplaats aan de andere kant van de wereld. Laten we zeggen dat u kunt communiceren met uw vrienden, maar u wilt natuurlijk ook hun familie ontmoeten. En vanzelfsprekend ook hun vrienden.

Hoe kan Vasco u helpen?

Met de spraakvertaler kunt u met iedereen spreken, waar ook ter wereld. In 76 talen! Wanneer u uw collega-studenten die deelnemen aan het uitwisselingsprogramma bij u thuis uitnodigt, is het net zo. Er kan een taalbarrière zijn die het voor uw familie moeilijk maakt om met hen te communiceren. Help hen een handje en laat de Vasco Translator voor de talen zorgen. Het enige wat u nog hoeft te doen is samen een leuke tijd doorbrengen!

6. Contact leggen met familie uit het buitenland

Stel dat u wilt communiceren met uw schoonzoon of schoondochter. Helaas spreekt hij of zij uw taal niet. Er is ook een kans dat ze hun kinderen in een vreemde taal opvoeden. De taal van uw gezinsleden niet begrijpen is beslist een ongewenste situatie. Dat is waar Vasco Translator u komt helpen. Gebruik de functie stemvertaling en laat Vasco zorgen voor alle taalbarrières.

U kunt nu in contact komen met uw kleinkinderen, de familie van uw schoonzoon en zelfs hun vrienden ontmoeten.

7. Een vreemd land zien vanuit een lokaal perspectief

Andere landen bezoeken is een geweldige manier om uw horizon te verbreden. U kunt ook een interessant perspectief krijgen, uw hoofd leegmaken, en gewoon wat tijd nemen van uw dagelijkse leven. Het is echter mogelijk dat we die landen alleen aan de oppervlakte ervaren. Het verkrijgen van een lokaal perspectief bij het bezoeken van bezienswaardigheden is een ander niveau van reizen.

Hoe?

U weet wat de grootste attracties zijn, u kent de beste restaurants in de stad, maar wist u dat er in een van de minder bekende straten een verkoper is die lokaal gemaakte conserven verkoopt? Hij gebruikt ingrediënten die alleen in een bepaalde regio worden verzameld. En wist u dat er een geweldige bar is met een gezellige sfeer in de buitenwijken van de stad? Ze serveren lokale gerechten en schenken bier dat nergens anders ter wereld verkrijgbaar is. Het populairste monument van de stad is niet alleen een toeristische attractie. Het is ook een ontmoetingsplaats voor studenten.

Maar hoe weet u dat allemaal? Het staat niet in de toeristische gids! Wel, dit is informatie die door de plaatselijke bevolking zelf wordt doorgegeven. Gebruik uw elektronische vertaalmachine om met hen te praten en vraag naar alle lokale curiosa.

Conclusie

Of u nu dineert in een restaurant in het buitenland, contact maakt met uw familie en vrienden of op zoek bent naar lokale bezienswaardigheden in een vreemde stad, de Vasco Translator zal uw beste vriend zijn. Maar hoe zit het met de internetverbinding? Die heeft u nodig om alles te laten werken. U zult niet overal een Wi-Fi hotspot tegenkomen. Uw eigen data gebruiken in het buitenland kan ook duur zijn. Ook daar hoeft u zich geen zorgen over te maken!

Vasco Translator heeft een ingebouwde Sim-kaart waarmee u in bijna 200 landen levenslang gratis toegang heeft tot internet. U hoeft geen extra installaties te maken. Uw vertaalmachine werkt direct vanuit de doos, voor altijd! Het enige wat u hoeft te doen is reizen, verkennen en nieuwe dingen proberen. Vasco Translator zorgt voor de rest!

Delen