100pmagazine_partner
Delen

Verstopte afvoer, hoe kom je van je water af?

Niks zo vervelend als een verstopte afvoer in je keuken, badkamer of toilet. En zulke probleem en lijken zich altijd voor te doen op de meest ongelegen momenten. Je kunt helemaal niet een tijdje zonder een goede waterafvoer uit je huis. Alle simpele dingen als koken, wassen en tanden poetsen zijn ineens ingewikkeld en vragen om een hoop creativiteit en improvisatievermogen. Om nog maar te zwijgen van naar het toilet gaan. Het is niet alleen erg lastig, het is ook ronduit vies als je je afvalwater niet lekker kwijt kunt. Kortom een probleem waar je echt zo snel mogelijk weer vanaf wilt zijn.

Een afvoer ontstoppen kun je natuurlijk zelf proberen, maar de kans is erg groot dat je het probleem hooguit tijdelijk oplost en uiteindelijk verder van huis raakt. Allerlei chemische middelen die hiervoor op de markt zijn tasten buizen en leidingen aan waardoor die of echt stuk gaan of steeds sneller verstopt raken. Een verstopping van je afvoer kun je echt veel beter vakkundig laten oplossen door een vakman met verstand van zaken en de juiste gereedschappen.

Het riool ontstoppen is helemaal een klus waar de meeste mensen niet eens aan beginnen. Je moet er niet aan denken welke ellende je je op de hals haalt als daar iets mee mis gaat. Nee voor zulke problemen als een verstopt riool wil je echt liever iemand laten komen die het snel en vakkundig oplost. Het is slim om het nummer van een goed, snel en betrouwbaar bedrijf op dit gebied in je telefoon op te slaan. Dat scheelt op het moment dat je het nodig hebt een hele hoop stress. Stress die je toch al genoeg hebt als het water omhoog komt op plekken waar het juist weg zou moeten stromen.

Bij zulke problemen wil je vooral een snelle oplossing. Je wilt door met je leven en daarvoor moet eerst dit probleem de wereld uit. Kies een bedrijf in de buurt dat 24/7 bereikbaar is. Want zeker ook in het weekend of ‘s avonds wil je niet alleen blijven tobben met verstoppingen. Als je maar weet dat er hulp onderweg is, voelt het al een stuk geruster en waarschijnlijk kunnen de specialisten je ook vertellen wat je in de tussentijd het beste kunt doen om verdere ellende te voorkomen.

Een gespecialiseerd bedrijf doet meer dan alleen het acute probleem zo snel mogelijk oplossen.  Een echte vakman zal ook uitzoeken wat de oorzaak is van de verstopping en adviseren hoe die problemen in de toekomst te voorkomen zijn. Waar komt het opgehoopte vuil in de afvoer eigenlijk vandaan? Zit het eigenlijke probleem wel op de plek waar de gevolgen het zichtbaarst zijn of misschien dieper weg? Hoe lopen de leidingen en buizen onder je huis door en kan het water daar wel goed wegstromen? Gooi je misschien afval door buizen die daar niet geschikt voor zijn. Een goed bedrijf is snel, maar geeft zijn klanten ook advies over dit soort zaken.

Delen