Zo blijf jij altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Delen

Zo blijf jij altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Tegenwoordig weten we natuurlijk binnen enkele seconden wat er allemaal gebeurt in zowel Nederland als de rest van de wereld. Toch blijkt dat lang niet iedereen weet hoe hij of zij dit precies doet.

Waar de meesten denken dat dit vooral gericht is op het laatste nieuws rondom de showbizzwereld, is dit natuurlijk absoluut niet het geval. Zo kun je namelijk gemakkelijk zelf bepalen welk nieuws je bijvoorbeeld door middel van een push bericht wilt ontvangen en welk nieuws je bijvoorbeeld totaal niet interessant vindt. Juist dit maakt het dat we in de tijd waarin we alles met onze mobiele telefoon doen, het zo ontzettend eenvoudig om op de hoogte te blijven van alles. Het is dus ook niet voor niets dat de bekende grote magazines het de laatste jaren steeds moeilijker hebben gekregen om hun fysieke exemplaren aan de man te brengen en dus veel meer hebben ingezet op digitalisering. Om ervoor te zorgen dat ook jij op de hoogte bent van het laatste nieuws, hebben we een aantal handige tips voor je.

Zorg voor een telefoon met internet

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, is een telefoon met internet natuurlijk een must. Nu kun je in de meeste gevallen wel gebruikmaken van de wifi, maar is het prettiger om zelf over een abonnement te beschikken met het liefst onbeperkt internet. Heb je momenteel geen internet of een abonnement met een beperkte databundel, dan is het verstandig hier eens serieus over na te denken. Aangezien we steeds meer online doen en voor de meesten hun telefoon wordt gebruikt voor zowel bellen, appen en natuurlijk het streamen van muziek of video’s, is er steeds meer data nodig om alles te kunnen doen. Op de website van telefoon.nl vergelijk je daarom gemakkelijk zowel abonnementen met telefoon, als verschillende sim only aanbieders, zodat je zeker weet dat je de beste deal krijgt.

Zorg voor de juiste nieuwsapps

Op onze telefoon kunnen we tegenwoordig tientallen verschillende nieuwsapps downloaden. De populairste is en blijft toch wel NU.nl, die we inmiddels bijna allemaal wel kennen. Toch is het ook handig om bijvoorbeeld voor het regionale nieuws te kiezen voor een andere app en daarbij ook direct de juiste pushmeldingen aan te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een melding bij sportwedstrijden van je favoriete club, maar kun je in het geval van regionaal nieuws, ook kiezen voor bepaalde onderwerpen binnen een straal van een maximaal aantal kilometers. Dit heeft als voordeel dat de app automatisch het nieuws voor je filters waarvan je op de hoogte wilt zijn en blijven, zodat je niet alles te zien krijgt.

Social media

Sociale media spelen tegenwoordig een grote rol in het verspreiden van nieuws. Door accounts van gerenommeerde nieuwsorganisaties en journalisten te volgen op platforms zoals X (voorheen Twitter), Facebook en Instagram, kun je snel en gemakkelijk op de hoogte blijven van het laatste nieuws. Wel is het belangrijk goed te kijken of de accounts die bepaald nieuws verspreiden, ook wel de waarheid spreken, daar we steeds vaker ‘nepnieuws’ via de bekende juice kanalen naar buiten zien komen. Kijk dus goed naar de bron en doe altijd nog even wat eigen onderzoek voordat je zomaar iets voor waarheid aanneemt.

Delen