100%NL Magazine WK
Delen

Zo kom je 100% in de WK stemming!

We tellen af, het WK komt eraan! Voor het eerst in de geschiedenis van het voetbal wordt het wereldkampioenschap in de winter gespeeld. Dat is natuurlijk even wennen en misschien voel je de Oranje koorts nog niet helemaal, daarom hebben wij een paar tips om toch al in de WK stemming te komen.

1. Maak een playlist met de grootste Oranje hits

Wij houden van Oranje, Hup Holland Hup, Viva Hollandia, er zijn tientallen liedjes die het WK-gevoel flink kunnen aanwakkeren. Om dus alvast in de optimale WK-sfeer te komen maak je op Spotify een playlist aan met je favoriete Oranje hits.

De allergrootste Oranje hits komen natuurlijk van een van Neerlands bekendste volkszangers ooit: André Hazes. We kennen allemaal het ‘Wij houden van Oranje’, maar vergeet niet om ook ‘Nederland, Oranjeland’ en ‘Oranje bovenaan’ aan je playlist toe te voegen.

En nu we toch bezig zijn, nog een paar tips van onze redactie: zet ook ‘Nederland die heeft die bal’ van André van Duin, ‘Het Oranjelied’ van De Hollanders en natuurlijk ons nationale volkslied ‘Het Wilhelmus’ op de lijst. Maak tenslotte je playlist compleet met internationale klassiekers als ‘We are the Champions’, ‘We will rock you’ en ‘I will survive’.

Laat de hits door de boksen schallen en zing uit volle borst mee, dat warmt alvast wat op.

2. Breng je huis in Oranje sferen

Men zegt dat wij Nederlanders een nuchter volkje zijn maar dat gaat zeker niet op als Oranje in actie komt. Hele huizen en straten worden in het oranje gestoken, zeker nu dit WK in de winter plaatsvindt, kan het frisse oranje voor wat extra vrolijkheid in en om het huis zorgen.

Vorig jaar won de Marktweg in Den Haag de prijs voor mooiste Oranjestraat van Nederland en ook dit jaar zijn ze alweer vroeg begonnen met het in WK sferen brengen van de straat. Dus laat je inspireren door de Hagenezen en voeg oranje toe in, op en om het huis.

Ren dus naar de supermarkt of drogist en sla slingers, pruiken, vlaggetjes, hoeden en balonnen in. Met een beetje geluk hoef je dit alles pas na 18 december, wanneer Nederland met de beker naar huis komt, te vervangen voor de kerstspullen.

3. WK-poultje

Als je dan toch al met je straat of buurt in overleg bent over de versieringen dan kan je gelijk ook een WK-poultje maken. Maak een excelletje of gebruik een online app met alle wedstrijden en laat ieder zijn voorspellingen invullen. Je kunt dit puur voor de lol doen of er een prijsje aan verbinden voor de winnaar(s).

Mocht je niemand kunnen vinden die hier aan mee wilt doen dan kan je natuurlijk ook een wedje plaatsen bij de legale WK bookmakers.

Zo maak je de wedstrijden van Oranje extra spannend!

4. Een hapje en drankje

De muziek schalt door de boxen, het huis is helemaal oranje en een wedje is gezet. Je bent helemaal klaar voor het WK en wat jou betreft kan de eerste wedstrijd beginnen. Om het helemaal af te maken heb je alleen nog wat Oranje snacks en drankjes nodig.

Dus haal een paar flessen oranje bitter en aanmaaklimonade in huis. Sla blokjes kaas en worst in en prik er oranje vlaggetjes in. Snack je naar de overwinning met oranje Hamka’sjes en borrelnoten en vergeet natuurlijk niet de frituurpan aan te zetten voor een oer-Hollandse bitterballen en frikandellejes.

We vreten ze op!

Delen