Zo pak jij de grote voorjaarsschoonmaak aan
Delen

Zo pak jij de grote voorjaarsschoonmaak aan

Het voorjaar komt er eindelijk aan en dat betekent tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. Heb jij nog geen idee hoe je dit moet aanpakken en stel je dit het liefste nog even uit? Lees deze tips voor een perfecte aanpak!

Het duurt nog even, maar voor je het weet is het zover. Waar we met het verstrijken van de maand februari voorzichtig richting het voorjaar gaan, is het belangrijk ervoor te zorgen dat alles weer vroegtijdig spik en span is. De grote voorjaarsschoonmaak is dus voor velen ook een terugkerend punt op de agenda. Wanneer de eerste zonnestralen weten door te breken, gaan we vaak massaal aan het poetsen. We gooien de ramen en deuren open en gaan massaal aan het schoonmaken. Maar om er nu voor te zorgen dat jij je huis niet alleen goed weet schoon te maken, maar dit ook op een zo efficiënt mogelijke manier kunt doen, hebben we een aantal handige tips voor je.

Maak een planning

Voordat je begint aan het volledig poetsen van je huis, is het verstandig om eerst een planning te maken. Vooral wanneer je voornemens bent je hele huis aan te pakken, mag je hier rustig twee dagen voor uittrekken. Zo kun je beginnen met de bovenverdieping en werk je gaandeweg naar beneden. Vergeet uiteraard niet om tussendoor even pauze te houden, zodat je rustig op adem kunt komen. Het poetsen van huis is vaak een stuk intensiever dan je op voorhand zou denken. Ga dus gerust even een half uurtje op de bank zitten, zet jezelf een kop koffie en ontspan met een potje poker, roulette of de klassieke fruitmachine bij één van de verschillende casino’s die je via Betsquare Nederland kunt vergelijken.

De juiste schoonmaakmiddelen

Er is niets zo vervelend als er halverwege achter komen dat je niet alle producten in huis hebt. Maak daarom dan dus ook eerst een lijstje met producten die je nodig hebt, zodat je goed beslagen ten ijs komt. Hoe vervelend is het dat je je ramen aan het lappen bent en je merkt dat je niet voldoende doeken hebt om alles goed te kunnen afnemen. Maak daarom eerst een lijstje en noteer wat je verwacht nodig te hebben per ruimte. Zo is het logisch dat je voor de badkamer wat andere schoonmaakmiddelen nodig hebt, dan voor je slaapkamers en ook beneden. Wanneer je dat hebt gedaan, is het raadzaam om naar de winkel te gaan, zodat je direct alles in één keer in huis hebt. Zo voorkom je dat je noodgedwongen moet stoppen en kun je lekker door poetsen.

Gooi weg wat je niet meer nodig hebt

Afscheid nemen van spullen is nooit leuk. Helemaal niet als het gaat om meubels of woonaccessoires. Vaak hebben we het gevoel dat we het ooit nog wel eens weer zullen gaan gebruiken. Geloof het of niet, dit ga je niet doen. Niet voor niets staat bij de meeste mensen het dressoir vol met allerlei verschillende vaasjes, die er waarschijnlijk al langer dan een jaar staan. Gooi dus weg wat je niet meer gebruikt. Uiteraard is het wel verstandig hier even goed over na te denken. Ga dus rustig op de bank zitten of aan tafel en maak voor jezelf een lijstje. Dit kun je gerust doen tijdens het online gokken direct uitbetalen op je smartphone. Tijdens een potje roulette kun je namelijk prima bepalen wat je wel of niet wilt houden.

Delen