GESLOTEN: 2 kinderboeken geschreven door Buddy Vedder en Roxeanne Hazes!
Delen

GESLOTEN: 2 kinderboeken geschreven door Buddy Vedder en Roxeanne Hazes!

Voor het eerst verschijnen er twee kinderboeken die gekoppeld zijn aan een goed doel. De eerste schrijver is Roxeanne Hazes en de tweede schrijver is Buddy Vedder!

Goede doelen

Op 12 september verschijnen er bij Kruidvat twee prentenboeken in de serie ‘Onze Wereldboeken’. In deze boeken worden maatschappelijke thema’s toegankelijk gemaakt voor kinderen. De thema’s van de boeken zijn gekoppeld aan een goed doel. De eerste schrijver, Buddy Vedder, heeft in samenwerking met de Plastic Whale Foundation, een kinderboek geschreven om de lezer op een laagdrempelige manier bewuster te maken van de aanpak van plastic afval. De tweede schrijver, Roxeanne Hazes, heeft in samenwerking met de stichting Stop Pesten NU! Van haar hand verschijnt dit jaar een kinderboek waarin het onderwerp pesten centraal staat.

Plastic Whale Foundation

Buddy Vedder voelt zich vereerd dat hij als eerste het Goede Doelen Boek mag schrijven.Vedder heeft een kinderboek getiteld ‘Superhelden in de dop!’ geschreven om de lezer op een laagdrempelige manier bewuster te maken van het belang van recyclen van plastic zwerafval. De illustraties zijn van de in Hong Kong woonachtige Rich Wake. Behalve dat hij het boek heeft geschreven is hij nu ook ambassadeur voor de Plastic Whale Foundation. Buddy: Wij gebruiken momenteel met zijn allen nog steeds te veel plastic en gooien het daarna massaal weg. Daardoor ontstaan veel problemen. Hopelijk draagt het boek dat ik geschreven heb bij aan de bewustwording dat je verstandig met plastic moet omgaan.’

Stop pesten nu!

Roxeanne Hazes, is de samenwerking aangegaan met de stichting Stop Pesten Nu! Van haar hand verschijnt er op 12 september het prentenboek ‘Grapje!’ waarin het onderwerp pesten centraal staat. Het boek van Roxeanne Hazes is geïllustreerd door Ann De Bode. Roxeanne: ‘Pesten is iets dat mij aan het hart gaat. Ik ben vroeger zelf gepest en een paar jaar geleden ben ik op mijn oude middelbare school langs geweest om daarover te vertellen. Ik wil jongeren bewust maken van wat het met je kan doen, in de hoop dat het op een dag uit de wereld is. Iedere pester die we kunnen bereiken, is er een.’ Roxeanne hoopt dat door dit boek sommige kinderen zich een stuk minder alleen voelen, want pesten is géén grapje.

Gratis lesmateriaal

Niet alleen thuis kunnen ouders met hun kinderen het boek lezen. Scholen kunnen ook aan de slag met dit boek en het speciale lesmateriaal dat voor dit project ontwikkeld is. Speciaal voor de groepen 1 t/m 4 is het zo ingericht dat het ingezet kan worden op het digibord. Met zeven werkvormen: kijken/lezen, spelen, verzamelen, maken, vertellen, zingen en presenteren. Daarnaast zijn er suggesties voor het inrichten van een themahoek toegevoegd aan het materiaal.

Winnen

Wij mogen 3x de 2 geschreven boeken weggeven!

 

 

Delen