100%NL Magazine Kaviaar
Delen

WINACTIE GESLOTEN: De thriller ‘Het zal nooit meer kaviaar zijn’

Het is de ideale combinatie samen in één: een spannende thriller én een kookboek!

Het zal nooit meer kaviaar zijn

Een moeder en een dochter die samen een boek schrijven is best uniek. Helemaal als ze hun krachten hebben gebundeld. Marja West is auteur van onder andere de bestseller Verloren in de jungle. Haar dochter Anna Bontekoe is chef. Samen schreven ze Het zal nooit meer kaviaar zijn.  Een spannend roman over de Nederlandse Sofia die in de jaren ’70 een grote New Yorkse maffiabaas informatie ontfutselt door heerlijke gerechten voor hem te koken. Het boek combineert heden en verleden, feiten en fictie, maar bevat ook heerlijke vegetarische recepten uit de Italiaanse keuken. De lezer wordt dus getrakteerd op een smakelijke leesbelevenis. 

Het ideale cadeau voor moeders die houden van thrillers en koken!

De Nederlandse Sofia werkt bij een bank in New York. Als ze een klant bewusteloos bij de bankkluisjes in de kelder vindt, neemt ze een gevaarlijke beslissing. Dit is het begin van een reeks gebeurtenissen die ertoe leiden dat Sofia als kok bij een grote maffiabaas gaat werken. Door het bereiden van verrukkelijke maaltijden wint ze het vertrouwen van de topcriminelen en achterhaalt zo hun geheimen.

In dit boek vind je naast het spannende verhaal van Sofia en de ware gebeurtenissen rondom de New Yorkse maffia in de jaren 70, ook achttien kleurrijke en heerlijke vega(n) recepten. Lees verder voor een heerlijk recept!

Recept

Bosvruchtencake met olijfolie en kardemom

Hoeveelheid: 6-8 personen

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

200 gr zelfrijzend bakmeel

2 tl bakpoeder

180 gr rietsuiker/kokosbloesemsuiker

2 tl baking soda

245 gr bosbessen kwark/yoghurt

1 citroen, sap en zeste

7 kardemompeulen

2 eieren

200 gram (bevroren) bosvruchten

80 ml Extra Vierge Olijfolie

2 tl zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden, bekleed een ovenschaal of springvorm met bakpapier.

Meng de droge ingrediënten (bakmeel, bakpoeder, baking soda, suiker en zout).

Kneus de kardemompeulen en verwijder de zaadjes, stamp deze fijn in een vijzel en voeg toe aan de droge ingrediënten.

Klop de eieren los met de kwark/yoghurt en voeg hier de olijfolie, het sap en de zeste van de citroen aan toe.

Spatel het eiermengsel door de droge ingrediënten en schep de bosvruchten er doorheen. Stort het beslag in de ovenschaal of springvorm met bakpapier en bak de cake in het midden van de oven in 30 minuten gaar en goudbruin. Controleer met een satéprikker of hij gaar is.

Je kunt hem tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Serveren met wat poedersuiker en/of slagroom maakt de cake nóg lekkerder!

WIN!

Heb jij zin om deze thriller onmiddellijk te verslinden? En wil jij tegelijkertijd wat kookinspiratie op doen? Doe dan mee met onze winactie. Wij geven het boek ‘Het zal nooit meer kaviaar zijn’ namelijk weg!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met De Crime Compagnie

Delen