100%NL Magazine Falafel Dag
Delen

GESLOTEN: een kookworkshop van Maza voor jou en 5 vrienden!

Het is vandaag de Internationale dag van de Falafel, we hebben dus iets te vieren! Maak daarom vandaag kans op een kookworkshop van Maza én geniet daarnaast vanavond van een falafelpizza.

Internationale Falafel Dag

Het is vandaag International Falafel Day! Dat betekent natuurlijk falafel op het menu vanavond, of misschien zelfs vanmiddag al. Wil je eens iets anders dan een broodje falafel? Probeer dan onderstaande pizza met falafel! Makkelijk en snel te maken, heel lekker en ook nog eens helemaal vegan.

Nog meer inspiratie nodig? Dan is een kookworkshop van Maza misschien wel iets voor jou! Kans maken op zo’n workshop doe je door @masmasmaza te volgen op Instagram en onder hun post op Instagram aan te geven waarom jij de kookworkshop wil winnen. Wie weet zien we jou, samen met 5 vrienden binnenkort in de Maza-winkel in Amstelveen.

Vegan pizza met falafel

Ingrediënten:

 • 2 bloemkoolpizzabodems
 • 1 blikje tomatenpuree + ½ bakje Maza Muhammara
 • (vegan) mozzarrella
 • ½ courgette, in plakjes gesneden
 • 1 trostomaat, in partjes gesneden
 • 30 gr pijnboompitten, geroosterd
 • 10 balletjes Maza Falafel Hot ’n Spicy
 • Handje rucola

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Terwijl je de ingrediënten voorbereidt, verwarm je de pizzabodems alvast rustig even voor.
 2. Neem een (grill)pan, snijd de groenten in het gewenste formaat en grill de courgette met wat olijfolie kort (op hoog vuur) aan beide kanten.
 3. Leg de courgetteplakjes apart en rooster de pijnboompitten in dezelfde pan.
 4. Meng de tomatenpuree met de Muhammara.
 5. Neem de pizzabodems nu voorzichtig uit de oven en top ze af met de saus van tomatenpuree en Muhammara, de (vegan) mozzarella, courgette en tomaat, falafelballetjes en tot slot de pijnboompitten.
 6. Bak de pizza in de oven gedurende 10-12 minuten en serveer met de rucola.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Maza

Delen