Eerste goud voor Nederland op de Paralympische Spelen is binnen!
Delen

Eerste goud voor Nederland op de Paralympische Spelen is binnen!

Het eerste goud voor Nederland is binnen! Tristan Bangma en zijn piloot Patrick Bos grepen met een geweldige tijd naar goud in het baanwielrennen op de tandem, een top prestatie van het duo!

Eerste goud Nederland

Tristan en Patrick bijten het spits af met hun goude medaille in de paralympische Spelen. Gister gingen de spelen officieel van start. Eerder in de kwalificaties pakten ze ook nog een wereldrecord van 3.59,479. Nog nooit reed een duo deze afstand in minder dan 4 minuten.

Paralympische Spelen

De Paralympische Spelen worden dit jaar in Tokio gehouden van 24 augustus t/m 5 september. De Paralympische Spelen worden altijd een maand na de Olympische Spelen gehouden. Naast het wereldrecord van Tristan en Patrick, wonnen de rolstoelbasketbalsters van de huidige paralympische kampioenen! In de eerste poulewedstrijd werd het team uit de Verenigde Staten met 68-58 verslagen. Naast het baanwielrennen en het basketbal, staat onze zwemster Chantalle Zijderveld in de finale van de 50 meter vrije slag. Ze won de tweede heat in 28,07 en gaat met die tijd als derde naar de finale in de klasse S10. Nederland maakt een buitengewoon goede start op de Paralympische Spelen! Op naar nog meer winst en medailles.

Bron: TeamNLInsta en Beeld: Instagram

Delen