100%NL Magazine Claudia de Breij

Claudia de Breij

Wie is Claudia?

Claudia de Breij (13 maart 1975) kennen we als Nederlandse cabaretière, maar ook als presentatrice, zangeres en schrijfster. Claudia is op jongere leeftijd geslaagd voor haar mavo-, havo- en vwo-diploma en heeft vervolgens verschillende opleidingen gevolgd. Toen zij werd afgewezen op de Amsterdamse Kleinkunstacademie, is zij op eigen houtje aan haar theaterloopbaan verder gaan werken.

Theater en muziek

In 2012 heeft Claudia haar eigen impresariaat opgericht en daar verkocht zij naast voorstellingen van zichzelf, ook voorstellingen van theatermakers Peter Pannekoek en Anne van Veen. Claudia ontving in 2015 de Louis Davidsring van Herman van Veen. De vorige drager van de ring. Claudia heeft met verschillende componisten samengewerkt en heeft veel liedjes geschreven voor haar theatershows. Deze nummers zijn op cd gezet en van de theatershows zijn zelfs dvd’s gemaakt. Voor het bekende nummer ‘Mag ik dan bij jou’ heeft zij in 2014 een platina plaat ontvangen. Ook dat jaar kreeg zij te horen dat het nummer op 19 stond in de Top2000.

Radio en tv

Terwijl Claudia tijdens haar studie meewerkte aan programma’s bij Stadsoproep Utrecht, werd zij opgepikt door verschillende radiozenders. Vanaf de start van BNN, in 1997, heeft Claudia het programma ‘BNN United’ gepresenteerd. Hierna volgde een overstap naar NPS en vervolgens naar VARA. Zo heeft zij bijvoorbeeld ‘VARA/VARA live’ gepresenteerd, ‘De Wereld Draait Door’ en haar eigen programma ‘Claudia’s Showboot’. In 2008 kwam Claudia terug op de radio en tussen 2006 en 2014 heeft zij zesmaal de Zilveren Radioster gewonnen. Tussen het maken van radio door heeft Claudia zelf nog een nieuw televisieprogramma gemaakt, genaamd ‘Claudia op Vrijdag’. Dit presenteerde zij vanuit huis.

Schrijven

Naast al het bovenstaande, heeft Claudia lange tijd columns geschreven voor het Algemeen Dagblad en voor de bladen ‘Avant Garde’ en ‘Opzij’. Vervolgens werden Claudia’s columns gepubliceerd in de VARAGids. En naast de columns die zij schreef, heeft zij ook boeken als ‘Krijg nou tieten!’, ‘Dingen die fijn zijn’ en ‘Neem een geit: Leven voor gevorderden’ op haar naam staan.

Privé

Van 2005 tot 2011 is Claudia getrouwd geweest met Conny Kraaijeveld. Samen met haar kreeg zij een zoon, Bing. In 2011 ontmoette zij haar nieuwe partner Jessica, die zelf ook een zoon heeft. Samen met haar en hun twee kinderen zijn zij samen gaan wonen in Utrecht en in 2016 is het stel getrouwd.