100%NL Magazine Estavana Polman (Beeld: ANP)

Estavana Polman

Carrière

Estavana Polman (5 augustus 1992) is bekend als Nederlands handbalster. In haar geboorteplaats Arnhem begon Polman met handballen en begon vervolgens aan een handbalopleiding bij de HandbalAcademie in Papendal. In 2010 maakte ze haar debuut bij het Nederlands Handbalteam en ging hierbij meerdere keren naar het WK. Polman speelde bij de clubs SønderjyskE Hånbold en Team Esbjerg. Ze kreeg meerdere onderscheidingen voor haar optredens.  

Blessure

Estavana heeft een zware tijd achter de rug en was aan het revalideren van een blessuredie ze een tijdje geleden opliep. Vorig jaar moest Estavana ook al worden geopereerd aan haar knie na een blessure. Na maanden van revalideren mocht ze weer het veld op. Helaas voor Estavana ging het al snel weer fout en kreeg ze een blessure aan dezelfde been. Nu probeert ze de draad weer op te pakken en mag ze haar handbal carrière weer oppakken.

Liefdesleven van Estavana Polman

Estavana is sinds 2016 samen met Rafael van der Vaart. Ze zijn dolgelukkig met elkaar. Samen wonen zij met zoon Damián, die Rafael samen met Sylvie Meis kreeg, en dochtertje Jesslynn in Esbjerg. Daar handbalde Estavana jarenlang. In juni 2022 speelde Polman tot november 2022 bij het Deense Nykøbing Falster. In november tekende ze namelijk een contract bij de Roemeense topclub Rapid București. Onlangs zette Estavana Rafael eens even goed in het zonnetje. Dit deed ze met een paar leuke kiekjes!