100%NL Magazine Floortje Dessing

Floortje Dessing

Floortje Dessing (31 augustus 1970) is bekend als Nederlands onderneemster, uitgeefster en schrijfster van reisboeken, programmamaakster en radio- en televisiepresentatrice. Dessing werd bekend toen ze samen met Rob Stenders en Fred Siebelink het programma Shockradio presenteerde. Hierop volgden haar reisprogramma’s.  

Carriere Floortje Dessing

Op televisie presenteerde Dessing de programma’s 3 op Reis, Floortje naar het einde van de wereld en de Zeven Zeeën. Deze programma’s waren erg populair en Dessing kreeg hier veel publiciteit mee. Zo won ze voor de Zeven Zeeën de Gouden Televisier-Ring. In 2020 was Dessing tegelijkertijd met premier Mark Rutte te gast bij Linda’s Wintermaand. 

Privé

Dessing had drie jaar lang een relatie met haar vaste cameraman Tjippe, maar in 2017 ging de relatie kapot. Tijdens de coronapandemie lijkt ze opnieuw de liefde te hebben gevonden. In 2012 onderging Dessing een nieroperatie. Ze had het knokkelvirus opgelopen en dat tastte haar rechternier aan. Twee jaar later in september belandde Dessing weer in het ziekenhuis. Ze had een hersenvliesontsteking in combinatie met een tekenvirus en mocht begin oktober het ziekenhuis pas weer verlaten.