Frenkie de Jong

Frenkie de Jong

Wie is Frenkie de Jong?

Frenkie de Jong (12 mei 1997) is een Nederlandse voetballer. Hij staat vooral bekend om zijn talenten als middenvelder die hij tegenwoordig laat zijn bij FC Barcelona en het Nederlands elftal. Zijn carrière schoot in een stijgende lijn toen hij in het seizoen van 2018/2019 zijn kunsten als middenvelder liet zien bij Ajax. Op 21 november 2023 verwelkomde hij samen met zijn vriendin, Mikky Kiemeney, zijn eerste zoontje genaamd Miles.

Carrière

Frenkie tekende zijn eerste professionele contract op 17 jarige leeftijd bij Tilburgse club Willem ll. Hier heeft hij tot en met 2015 gespeeld. In hetzelfde jaar tekende hij namelijk nog een contract bij Ajax. Hier speelde hij het eerste jaar bij het jeugdteam van de club. In het seizoen van 2016/2017 haalde hij de selectie van het eerste elftal. In hetzelfde seizoen maakte hij zijn debuut in de eredivisie. In het seizoen van 2018/2019 behaalde Ajax een plek in de UEFA Champions League. Tijdens deze wedstrijden behaalde Frenkie een plekje in de basis van het elftal, waar hij zijn talenten duidelijk naar voren liet komen. Dit ging dan ook niet ongemerkt bij de UEFA, want die verkoos Frenkie tot 1 van de 20 beste spelers van de Champions League.

In 2019 tekende Frenkie een contract bij FC Barcelona. De Spaanse club betaalde maar liefst 75 miljoen euro om Frenkie in de selectie te kunnen hebben. Tegenwoordig speelt Frenkie nog steeds bij FC Barcelona. Hij heeft al een aantal belangrijke titels voor de club gewonnen, zoals de Supercopa.

Privé

Sinds 2014 heeft Frenkie een relatie met Mikky Kiemeney. De twee delen vaak kiekjes van elkaar op Instagram en daardoor krijgen we ook wel eens extra mooi nieuws te horen. Zo ging Frenkie op 1 juli 2022 op één knie voor Mickey en maakte het koppel op 2 juli 2023 bekend in verwachting te zijn van hun eerste kindje. Hun zoontje, Miles, is op 21 november 2023 geboren en wij kunnen niet genoeg krijgen van de foto’s van het tè lieve kindje.