100%NL Magazine Humberto Tan

Humberto Tan

Humberto Tan (26 oktober 1965) is bekend als Nederlandse sportjournalist, schrijver en radio- en televisiepresentator. Na verhuisd te zijn uit Suriname begon Tan aan zijn rechtenstudie aan de Universiteit van Amsterdam. Tan was voor het eerst op televisie te zien in het programma de Tafel van 7 dat Sonja Barend presenteerde. Toen hij in 1991 werd aangenomen bij AVRO presenteerde hij al snel meer. Twee jaar later stapte Tan over naar Studio Sport, Talpa en uiteindelijk naar RTL Nederland. Hij werd vooral bekend van het presenteren van RTL Late Night dat hij van 2013 tot 2018 presenteerde.

Carriere Humberto Tan

Andere bekende programma’s waar Tan te zien was zijn het NOS Journaal, Dance Dance Dance en Holland’s Got Talent. Hij was echter niet alleen goed in presenteren, want hij was de winnaar in het eerste seizoen van Het Perfecte Plaatje en van Jachtseizoen van StukTV. Sinds 2018 heeft Tan zijn eigen programma Humberto dat op RTL 4 te zien is.  

Privé

Tan is al heel veel jaren gelukkig met zijn partner Ineke en kreeg met haar drie kinderen: Julia, Isa en Benjamin. Hun relatie had echter een dip nadat de presentator een affaire had met Dionne Stax. Ze hebben hun relatie weten te redden na samen in therapie te gaan.