100%NL Magazine Humberto Tan
Zie ook:
Delen

GEWELDIG: Nieuwe en spannende uitdaging voor Humberto Tan

Als er iets is waar Humberto Tan blij van wordt, is het kunst, natuur en fotografie. Dit alles komt samen én is door jou te bewonderen.

Geweldige uitdaging

In het ARTIS-Groote Museum wordt binnenkort een nieuwe tentoonstelling gemaakt en namens ARTIS is Humberto Tan als gastcurator uitgenodigd. De tentoonstelling gaat ‘Door de ogen van’ heten. Humberto Tan zal objecten uit de natuurhistorische collectie van ARTIS combineren met zijn persoonlijke kunstwerken.

100%NL Magazine Humberto Tan

Zuid-Amerika en Suriname

De reden waarom ARTIS Humberto heeft uitgenodigd om deze tentoonstelling te samenstellen, is vanwege zijn enthousiasme voor en verbinding met natuur. In de Westzaal van het Groote Museum laat Humberto zijn perspectief op Zuid-Amerika en Suriname zien. ‘Mijn focus ligt op de dieren uit Zuid-Amerika, met een lichte nadruk op Suriname. Het amazoneregenwoud in Zuid-Amerika vormt de longen van ons bestaan en Suriname is met 93% bebossing het meest beboste land van de wereld’, vertelt hij. Humberto’s oog viel op morphovlinders, het negenbandgordeldier en een brilkaaiman en deze opgezette dieren combineert hij met fotografie van het continent.

100%NL Magazine Humberto Tan

Ook in de Oostzaal zijn er kunstwerken van Humberto te zien, maar hier geeft hij zijn perspectief op Nederland, want volgens Humberto vind je ook dichtbij huis de mooie werelden vol schitterende natuur. Met deze tentoonstelling wil ARTIS een plek geven aan Humberto’s liefde en kennis over natuur. Zij hopen bezoekers hiermee te inspireren.

Bij ARTIS draait het niet alleen om de levende dieren en planten, maar ook de niet-levende collectie is van groot belang. Dit wordt dus een spannende, maar vooral geweldige uitdaging voor Humberto Tan. Wij zijn heel benieuwd!

Wil jij hierbij zijn? De tentoonstelling ‘Door de ogen van’ is vanaf 5 juli in het Groote Museum in ARTIS te bewonderen.

100%NL Magazine Humberto Tan

Bron en Beeld: Artis

Delen

Meer over Humberto Tan

Zó zien de 3 kinderen van Humberto Tan er nu uit!
Zó zien de 3 kinderen van Humberto Tan er nu uit!
WOW: Humberto Tan steelt de show met lange, zwarte lokken
WOW: Humberto Tan steelt de show met lange, zwarte lokken
Lees alle artikelen over Humberto Tan