Jada Borsato

Jada Borsato

Jada Borsato

Jada Borsato (2002) is een Nederlands actrice, zangeres en stemactrice. Jada is de dochter van Marco Borsato en Leontine Ruiters en heeft nog 2 oudere broers; Luca Borsato en Senna Borsato. Haar broer Luca is ook acteur.

Carrière

Jada Borsato was op jonge leeftijd al te zien in de Sinterklaas-film Sint & Diego: De Magische Bron van Myra. Jada werd bekend als zangeres nadat ze op haar vaders album ‘Duizend spiegels’ te horen was met het nummer ‘Samen voor altijd’. Hier werkte ook John Ewbank en Lange Frans aan mee samen met hun kinderen. ‘Samen voor altijd’ werdt een nummer 1-hit in de Vlaamse Ultratop 50. Kort hierna is Jada zelf aan de slag gegaan en bracht haar eerste solonummer uit: Als jij maar van me houdt. Dit nummer behaalde een notering in de Tipparade, zowel in Nederland als in Vlaanderen. Ook was Jada vanaf december 2021 tot medio 2022 te zien als het personage Abby Rose van der Vorst in Goede Tijden, Slechte Tijden. 

Privé

Nadat Roeland Beelen in 2012 meedeed aan The Voice Kids en deel uitmaakte van Team Marco, is hij vermoedelijk in contact gekomen met Jada. Dit leidde tot een relatie tussen de twee, die bijna negen jaar een setje bleven. Toch leek dit niet meer te werken en maakte Jada begin 2024 bekend dat zij een nieuwe vlam heeft. “Dit is mijn vriend, Rob,” aldus Jada tegen Telegraaf op de rode loper van de filmpremière van Scotoe.