Karin Bloemen

Karin Bloemen

Karin Bloemen (28 juni 1960) is een Nederlandse cabaretière, actrice en zangeres. Ze is vooral bekend van haar extravagante kostuums en haar drukbezochte theatershows.

Haar acteer carrière kwam van de grond in 1983 toen ze een rol speelde in de musical De zoon van Louis Davids. Daarna werd ze de vaste zangeres en cabaretiere voor het programma In de Rooie Haan wat later verderging onder de naam Spijkers met Koppen.

Ze heeft meerdere theatershows op haar naam staan en stond zelfs in theater Carré voor haar 25-jarige jubileum als artiest.

Privé

Karin heeft een moeilijke jeugd gehad. Ze werd vroeger misbruikt door haar stiefvader. Ook moet Karin al meer dan 30 jaar haar oudste zus Annelies missen. Annelies en haar twee kinderen kwamen om bij een brand. Sindsdien zorgt Karin voor haar neefje Gerben die de enige overlevende was van de brand. Zelf is Karin al sinds 1994 getrouwd met haar man Marnix Busstra en kreeg ze met hem twee dochters: Iona (1999) en Eliane (1997). Lees meer over het gezin van Karin Bloemen.