100%NL Magazine Katja Schuurman

Katja Schuurman

Carrière

Katja Schuurman (19 februari 1975) is een Nederlandse actrice, presentatrice en zangeres. Katja werd vooral bekend door haar rol als Jessica in de populaire soap Goede tijden, slechte tijden. Met GTST-collega’s Guusje Nederhorst en Babette van Veen vormde ze in 1995 de meidengroep Linda, Roos & Jessica en scoorden ze een nummer-1 hit met het nummer Ademnood. In 2001 speelde Katje in de film Costa! van Johan Nijenhuis met onder andere Georgina Verbaan, Daan Schuurmans en Michiel Huisman. Ook had ze rollen in films van Theo van Gogh en richtte ze in 2006 de stichting Return to Sender op.

Liefdesleven

Sinds 2004 had Katja een relatie met acteur Thijs Römer. Het stel trouwde in 2006 en kregen samen dochter Sammie in 2010. In 2015 gingen Thijs en Katja uit elkaar. Al snel kreeg Katja een relatie met chef-kok Freek van Noortwijk. In juni 2019 trouwden Katja en Freek en gaven ze elkaar het ja-woord op een prachtige plaats in Kraggenburg. Freek en Katja hebben samen een dochter: Coco.  Helaas maakte het stel vorig jaar bekend uit elkaar te gaan. Niet lang na haar breuk met Freek van Noortwijk vond Katja opnieuw de liefde. Deze keer bij de 29-jarige Niek Schrijvershof. Vanaf het moment dat Katja hem leerde kennen stond ze in vuur en vlam. Vlak nadat Katja het nieuws bracht dat ze opnieuw gelukkig in de liefde is liet ze tijdens een podcast weten ‘alles door een roze bril te zien’. Wat leuk voor Katja!

Kinderen

Toch zijn er gelukkig nog altijd twee personen in Katja’s leven die haar al-tijd laten lachen: haar dochters Sammie en Coco. Katja deelt regelmatig de allerleukste foto’s van haar twee dochters en haar volgers smullen er van! Zo postte ze vorig jaar een foto van Sammie, Coco en zichzelf in alle drie dezelfde outfit. Wat een prachtig plaatje!