100%NL Magazine Ryanne van Dorst

Raven van Dorst

Raven van Dorst

Raven van Dorst is misschien wel één van de opvallendste verschijningen op tv. Raven is rockartiest, presentator en acteur. Van alle markten thuis dus!

Jarenlang ging Raven door het leven als Ryanne, maar daar kwam op Bevrijdingsdg 2021 verandering in. ‘Een aantal jaar geleden bevrijdde ik mezelf van het taboe rondom mijn hermafrodiet zijn en maakte daarbij het programma ‘Geslacht!’ voor BNNVARA. Dat was een enorme opluchting: het voelde goed dat eindelijk hardop uit te spreken en de reacties die daarop volgden waren hartverwarmend, waarvoor mijn dank nog altijd heel groot is!’, schreef Raven destijds. ‘Het is tijd om definitief uit die vrouwelijke dwangbuis te stappen. Ik wil de persoon zijn die ik had moeten zijn toen ik geboren werd, voordat er aan mij gesleuteld werd. Daar is namelijk helemaal niets mis mee.’ Sindsdien kennen we Ryanne als Raven.

Privé

Raven heeft een tijdje een relatie gehad met Christina Curry, de dochter van Adam Curry en Patricia Paay. De twee woonden zelfs samen, maar besloten in 2014 om uit elkaar te gaan.

Raven heeft een relatie maar houdt haar bewust uit de media.