100%NL Magazine Reinout Oerlemans (Beeld: ANP)

Reinout Oerlemans

Reinout Oerlemans (10 juni 1971) is naast Nederlands televisieproducent en presentator ook regisseur en een voormalig acteur.

Carrière

Oerlemans brak met zijn rol als Arnie Alberts in Goede tijden, slechte tijden door bij het grote publiek. Na zes jaar koos hij voor presenteren en presenteerde hij o.a. Wedden Dat en Idols. Met zijn eigen productiebedrijf Eyeworks maakte hij bekende programma’s. Verder richt hij zich al een aantal jaar op de Amsterdamse vastgoedmarkt en heeft bijvoorbeeld van een aantal panden in de Spaarndammerstraat één grote winkel gemaakt.

In 2015 liet Oerlemans een villa in LA renoveren. Hij had deze gekocht voor 21 miljoen en later voor 70 miljoen verkocht aan de wereldbekende zanger The Weeknd.

Privé

Daniëlle Overgaag is al sinds 2008 de vrouw van Oerlemans. Samen hebben ze twee zoons en twee dochters. In 2014 kreeg Oerlemans een hartaanval nadat hij een hockeywedstrijd had gespeeld. Hij reed zelf tijdens het krijgen van een hartaanval naar het ziekenhuis. Dat hoor je niet vaak! Gelukkig kwam alles goed door een bypassoperatie.