100%NL Magazine Renate

Renate Gerschtanowitz

Renate Gerschtanowitz-Verbaan (27 oktober 1979) is bekend als Nederlands presentatrice, model en voormalig videojockey. Toen TMF in 2004 audities hield voor een nieuwe vj, pakte Verbaan haar kans. Ze was toen nog model en had geen ervaring met presenteren. Toch werd ze door het publiek gekozen als beste en presenteerde ze vervolgens Play en Re-action. Een jaar later presenteerde ze de TMF-Awards samen met Ali B en Marco Borsato en in 2006 stapte Verbaan over naar RTL 5 waar ze ook weer verschillende programma’s presenteerde. De presentatrice was ook te zien in het zevende seizoen van Wie is de Mol? en eindigde daarbij in de finale.

Van 2015 tot 2019 was Verbaan een van de presentatrices van Shownieuws. De drie jaren daarvoor was ze als showbizzdeskundige terug te zien in het programma. De jaren hierna was de presentatrice nog te zien in programma’s als Wie goed doet…, Dance Dance Dance en The Big Escape.

Privé

Verbaan werd 21 jaar geleden door een vriendin gekoppeld aan Winston Gerschtanowitz. Ondanks dat ze het niet had verwacht, hadden de twee tijdens een etentje meteen een klik. In 2011 trouwden de twee en nog steeds zijn ze dolgelukkig met elkaar. Hun eerste zoon Julian werd geboren in 2008 en twee jaar later verwelkomden ze hun tweede zoon Benjamin.